PEP小学五年级英语下册期末测试题及答案听力材料

萌到你眼炸
516次浏览
2020年05月28日 13:24
最佳经验
本文由作者推荐
小学5年级下册英语试题


PEP人教版小学五年级英语下册期末测试题

听力部分(30分)
一、听录音,选出你听到的单词或词组。(10分

( )1 A、winter B、summer C、fall
( )2 A、June B、May C、April
( )3 A、eat breakfast B、eat lunch C、eat dinner
( )4 A、10:30 B、8:30 C、9:30
( )5 A、drinking B、eating C、having
( )6 A、fly kites B、plant trees C、skate
( )7 A、nice B、sweet C、good
( )8 A、go hiking B、go shopping C、go fishing
( )9 A、go to bed B、go to school C、go to work
( )10 A、first B、second C、fourth

二、听录音,完成句子。(10分)
1、Look, what is my mother doing?
She’s ________________
2、Chen Jie and Amy are ____________________.
3、Hello _____________ , Can I speak to ChenJie, please ?
4、Her grandpa is _____________________
5、When is your birthday?______________________.

三、听问句,选答句。(10分)
( )1. A. There are four seasons in a year.
B. Spring is my favourite season.
( )2. A. It's June 21st. B. It's Thursday.
( )3. A. No. He's playing football. B. Yes. He's very tall.
( )4. A. My mom is a doctor. B. Sure. Hold on, please.
( )5. A. They are cooking dinner. B. She is answering the phone.


笔试部分(70分)

四、选出不同类的单词。(10分)


( )1 A、winter B、cool C、spring D、summer
( )2 A、cool B、cold C、warm D、walk
( )3 A、skate B、swim C、climb D、season
( )4 A、first B、two C、second D、third
( )5 A、May B、July C、Sunday D、June

五、找出单词的正确译文,将其标号填入前面的括号内。(10分)
( ) 1.spring A.春天 B.季节 C.夏天
( ) 2.morning A.下午 B.中午 C.上午
( ) 3.May A.五月 B.三月 C.六月
( ) 4.write a letter A.写报告 B.写信 C.写电子邮件
( ) 5.swim A.游泳 B.荡秋千 C.跑步
( ) 6.usually A.通常 B.一般 C.经常
( ) 7.evening A.晚上 B.早上 C.中午
( ) 8.have a picnic A.数昆虫 B.举行野餐 C.做实验
( ) 9.drink water A.打架 B.讲话 C.喝水
( ) 10.twelfth A.十二 B.第十二 C.第二十

六、选择填空。(共10分)
( )1. My parents usually get up ________ 6:40.
A. on B. in C. at
( )2 . ----What's the date today?
----____________
A. It's Tuesday. B. It's cool C. It's April 1st.
( )3 . ----Is Amy answering the phone?
----____________
A. Yes, he does. B. No, she is writing a letter. C. No, he isn't.
( )4. There is a call ____ you.
A. for B. on C. at
( )5. ----__________?
----They are listening to music.
A. What do they do? B. What are you doing?
C. What are your grandparents doing?


( ) 6. This is __________________duck.
A. my B. an C. you
( ) ’s __________________ an e-mail.
A. writing B. write C. written
( ) 8. __________________ they playing sports?
A. Are B. Is C. Am
( ) 9. Winter __________. Zoom and Zip don’t skate. They sleep.
A. coming B. come C. comes
( ) 10. I’m making a birthday cake for ______________family.
A. we B. us C. our

七、选择正确的答句。(10分)
( ) 1. What do you do on the weekend? A. No, I'm going hiking.
( ) 2. When is Children's Day? B. I'm doing homework.
( ) season do you like best? C. June 1st.
( ) 4. Are you climbing the mountain? D. Winter. I can play with snow.
( ) 5. What are you doing? E. I often do homework and go hiking.
八、句型转换(15分)
1、Are you having lunch at home ? Yes , . (肯定回答)
2、Jack is flying the kite now .(对画线部分提问)
Jack now ?
3、He goes to work at 7:00.(改为一般疑问句)
he to work at 7:00?
4、I have lunch at 12:00 noon. (对画线部分提问)
you lunch ?
5、Do you like winter? . (肯定回答)

九、阅读理解(10分)
Mike: Hello. This is Mike. Is that Wu Yifan?
Wu: Yes, this is Wu Yifan. What are you doing, Mike?
Mike: I'm watching TV. What are you doing? And how is everybody doing?


Wu: Just fine. I'm doing the dishes. My father is writing an e-mail in the study. My
mother is sweeping the floor. And my brother is playing chess with my sister.
Mike: What do you do on the weekend?
Wu: I visit grandparents and go shopping.
Mike: Do you want to go to the nature park?
Wu: Sure. What time?
Mike: At 1:30.
Wu: OK. See you later.
Mike: Bye.
(1)根据短文内容,判断正(T)误(F)。.
( ) 1. Wu Yifan is watching TV.
( ) 2. Mike is doing the dishes
( ) 3. Wu Yifan's father is writing an e-mail in the bedroom.
( ) 4. Wu Yifan visits grandparents and goes shopping on the weekend.
( ) 5. Wu Yifan wants to go to the Children's Park at 1:30 with Mike.
十、作文。(5分)
要求:请你用下面的图片来写一篇作文,以《My Family>为
题目,不少于5句话。




Sister Mom Dad Grandma Me








小学五年级英语下册期末测试题听力材料

一、听录音,选出你听到的单词或词组。
1、fall 2、April 3、eat breakfast 4、8:30 5、eating
6、plant trees 7、good 8、go hiking 9、go to bed 10、second
二、听音,完成句子。
1、Look, what is my mother doing?
She’s go swimming.
2、Chen Jie and Amy are flying kites.
3、Hello this is Sarah, Can I speak to ChenJie, please ?
4、Her grandpa is my teahcer.
5、When is your birthday? My birthday is in May.
三、听问句,选答句。
1. What’s your favourite season?
2. When is your birthday?
3. Is he playing basketball?
4. Can I speak to Mr Zhang?
5. What are they doing?
小学五年级英语下册期末测试题答案
听力部分:(共30分)
一、听录音,选出你听到的单词或词组。(10分)
1(C) 2(C) 3(A) 4(B) 5(B)
6(B) 7(C) 8(A) 9(A) 10(B)
二、听音,完成句子。(10分)
1、 go swimming.
2、flying kites.
3、this is Sarah,
4、my teahcer.
5、My birthday is in May.
三、听问句,选答句。(10分)
1. ( B ) 2. ( A ) 3. ( A ) 4. ( B ) 5. ( A )
笔试部分:(共70分)
四、选出不同类的单词。(10分)
1( B ) 2( D ) 3( D ) 4( B ) 5( C )
五、找出单词的正确译文,将其标号填入前面的括号内。(10分)
1.( A ) 2.( C ) 3.( A ) 4.( B ) 5.( A )
6.( A ) 7.( A ) 8.( B ) 9.( C ) 10.( B )
六、选择填空。(共20分)


1. (C ) 2 .(C ) 3 . (C ) 4. (A ) 5. (C )
6. (A ) 7. (A ) 8. (A ) 9. (C ) 10. (C )
七、选择正确的答句。(10分)
1. ( E ) 2. ( C ) 3. ( D ) 4. ( A ) 5. ( B )
八、句型转换(10分)
1、Are you having lunch at home ? Yes , I am . (肯定回答)
2、Jack is flying the kite now .(对画线部分提问)
What is Jack doing now ?
3、He goes to work at 7:00.(改为一般疑问句)
Does he go to work at 7:00?
4、I have lunch at 12:00 noon. (对画线部分提问)
When do you have lunch ?
5、Do you like winter? Yes, I do . (肯定回答)
九、阅读理解(10分)
1. ( F ) 2. ( F ) 3. ( F ) 4. ( T ) 5. ( F )
十、略

小学5年级下册英语试题