陕旅版五年级英语下册单元测试题及答案全套

别妄想泡我
670次浏览
2020年05月28日 13:09
最佳经验
本文由作者推荐
小学5年级下册英语试题


陕旅版五年级英语下册单元测试题及答案全套
(含期中期末试题,共10套)
陕旅版五年级英语下册第一单元测试题
Unit How Are You Feeling Now?


满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出听到的单词。(10分)
( )1. A. tired
( )2. A. like
( )3. A. his
( )4. A. how
( )5. A. learn




B. happy
B. make
B. my









C. sad
C. drink
C. her
B. again
B. gift
C. why
C. March
二、听录音,给下列图片排序。(10分)

三、听录音,选择合适的答语。(10分)
( )1. A. Yes, I am. B. No, he isn’t.
( )2. A. Yes, a little. B. No, he isn’t.
C. He is sad.
C. Thanks.



C. So he is late.
C. Good idea.
( )3. A. No, I’m late. B. Because Colin is late again.
( )4. A. Yes. B. Bye.






( )5. A. Drink tea. B. Yes. C. Thank you.
四、听录音,给下列句子排序。(10分)
( )Are you happy now?
( 1 )It’s snowing outside. Let’s go out to play!
( )But what can we do?
( )Good idea!
( )Why not make a snowman?
( )Yeah, of course!
笔试部分


五、看图片,写单词。(10分)

六、单项选择。(10分)
( )1. Because it’s again. We can’t go out.
A. snow B. snowing C. snows
( )2. I can’t .
A. go B. going C. goes
( )3. We can a snowman.
A. making B. makes C. make
( )4. Judy lost her key. She is very .
A. happy B. tired C. sad
( )5. Let’s go out .
A. play B. to play C. for play
( )6. — your parents in?
— No, they eat out.
A. Be B. Is C. Are
( )7. Sit down and some water, please.
A. drink B. to drink C. drinking
( )8. This her very angry.
A. makes B. make C. making
( )9. — are you so happy?
— Because today is my birthday.
A. How B. Why C. What
( )10. She makes me again.
A. cry B. to cry C. crying
七、选词填空。(10分)
Nobody for happy Because little
1. — You look sad, why?
— my dog is ill.
2. wants to live here any longer.
3. Here is a gift you.
4. I’m feeling a tired.
5. I like this song. It makes me .
八、情景交际。(10分)
( )1. 当你想询问别人现在感觉如何时,可以说:
A. How are you? B. How are you feeling now?
( )2. 当你想知道朋友为什么伤心的时候,可以说:
A. Why are you so sad? B. Do you feel sad?
( )3. 当别人送给你礼物的时候,你可以说:
A. Sorry. B. Thank you.
( )4. 当别人过生日的时候,你可以说:
A. Hello! B. Happy birthday!


( )5. 当你想问他人是否会弹奏美妙的乐曲的时候,你可以说:
A. Can you play beautiful music? B. Do you play beautiful music?
九、给下列句子排序。(10分)
A. Oh!I’m sorry to hear that. How about having a drink with me?
B. Because I lost my new schoolbag.
C. Hi, Amy!
D. Hi, Tom!You look sad!Why?
E. Sounds good.

十、阅读短文,判断正(T)误(F)。(10分)
Jane is happy, because she is wearing her new dress. It’s time to go to school. Mom tells Jane to put her shoes
on. Jane can not find her shoes, and that makes her sad. Jane is happy when her mother finds her shoes. At school,
Jane’s classmates(同学) say that her dress is pretty. Jane is happy about that.
( )1. Jane has a new dress.
( )2. Jane is sad when she can’t find her dress.
( )3. Jane’s mother finds Jane’s shoes.
( )4. Jane wears her new shoes to school.
( )5. Jane is happy, because her classmates say that her dress is pretty.
参 考 答 案

Unit 1 How Are You Feeling Now?

单元测试
听力部分
一、听力材料
1. tired 2. make 3. his 4. why
5. learn
答案:1. A 2. B 3. A 4. C 5. A
二、听力材料
1. tired 2. happy 3. sad 4. snowman 5. angry
答案:5 1 4 2 3
三、听力材料
1. Is he sad?
2. Mom, are you tired?
3. Why is Miss White angry?
4. Why not make a snowman?
5. Sit down and drink some water, please.
答案:1. B 2. A 3. B 4. C 5. C
四、听力材料
A: Its snowing outside. Lets go out to play!
B: But what can we do?
A: Why not make a snowman?
B: Good idea!
A: Are you happy now?
B: Yeah, of course!
答案:5 1 2 4 3 6
笔试部分
五、1. drink 2. tired 3. sad 4. angry 5. happy
六、1. B 2. A 3. C 4. C 5. B 6.C


7. A 8. A 9. B 10. A
七、1. Because 2. Nobody 3. for
4. little 5. happy
八、1. B 2. A 3. B 4. B 5. A
九、C D B A E
十、1. T 2. F 3. T 4. F 5. T
陕旅版五年级英语下册第二单元测试题
Unit Spring Is Coming!


满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出与你听到的内容相符的图片。(10分)
二、听录音,选出听到的单词。(10分)
( )1. A. winter B. season C. autumn
( )2. A. warm B. cool C. hot
( )3. A. sometimes B. often C. but
( )4. A. May B. April C. March


( )5. A. sweater B. coat C. shorts
三、听录音,判断图片与你听到的内容是()否(✕)相符。(10分)
四、听录音,选择合适的答语。(10分)
( )1. A. Warm. B. Spring.
( )2. A. Because the weather is fine. B. They like autumn.
( )3. A. We can make a snowman. B. We can go swimming.
( )4. A. In spring. B. In winter.
( )5. A. No, it isn’t. B. Yes, it is.
笔试部分
五、看图,写单词或短语。(10分)
六、选出画线部分读音与其他两个不同的单词。(10分)
( )1. A. first B. April C. sir
( )2. A. bread B. team C. peak
( )3. A. north B. report C. worse
( )4. A. doctor B. teacher C. horse
( )5. A. nurse B. worker C. farmer
七、单项选择。(10分)
( )1. There four seasons in a year.
A. be B. are C. is


( )2. March, it’s warm and trees are green.
A. On B. in C. In
( )3. We like out to play.
A. go to B. to go C. going to
( )4. Summer is hot, but we can go .
A. swimming B. swiming C. swim
( )5. Autumn is cool rich.
A. and B. but C. or
( )6. What children do in autumn?
A. does B. are C. do
( )7. Winter in Harbin cold.
A. is B. be C. are
( )8. favorite season is spring.
A. I B. Him C. Her
( )9. People sweaters and socks.
A. wear B. wears C. weares
( )10. happy they are!
A. What B. How C. When
八、根据首字母填空,完成短文。(15分)
There are four s in a year. In s it often winds(刮风). Children love to fly kites. The hot season is
s . Farmers are busy in a , because they have to pick apples. It often snows in w in the
north(北部)of China. The weather is cold.
九、阅读短文,选择正确答案。(15分)
Spring is coming. What a nice season!
The weather is getting warmer and warmer. The flowers are coming out. How beautiful the world is! Look
around! The sky is blue and the trees are turning green. The sun is shining brightly and the air is so fresh. Now
people take off (脱下) warm coats. People can fly kites in the park.
A good beginning is half done and it’s the first season in the year. We must make the best use of our time


and catch every second to work and study. Do you think so?
( )1. The first season of a year is .
A. winter B. autumn C. spring
( )2. The are turning green in spring.
A. sky B. flower C. trees
( )3. People take off in spring.
A. warm coats B. dresses C. warm shorts
( )4. Spring is coming. The weather is getting .
A. cooler and cooler
B. hotter and hotter
C. warmer and warmer
( )5. We can in spring.
A. fly kites B. go swimming C. make a snowman
参 考 答 案

Unit 2 Spring Is Coming!

单元测试
听力部分
一、听力材料
1. Spring is coming.
2. I like to fly kites with my friends.
3. I can go swimming in summer.
4. Its cold in winter.
5. People wear trousers in spring.
答案:1. A 2. B 3. B 4. B 5. A
二、听力材料
1. season 2. warm 3. often 4. March 5. sweater
答案:1. B 2. A 3. B 4. C 5. A
三、听力材料
1. Im cold.
2. Im very tired.
3. Today is Tree Planting Day.
4. Summer in Sanya is very hot.
5. People wear warm coats in Harbin in winter.
答案:1. 2. 3. ✕ 4. ✕ 5.
四、听力材料
1. Whats your favorite season?
2. Why do people like to go out in spring?
3. What can we do in summer?
4. When can we make snowmen?
5. Is autumn hot?
答案:1. B 2. A 3. B 4. B 5. A


笔试部分
五、1. spring 2. sweater 3. fly kites 4. hot 5. ride a bike
六、1. B 2. A 3. C 4. C 5. A
七、1. B 2. C 3. B 4. A 5. B 6. C
7. A 8. C 9. A 10. B
八、seasons; spring; summer; autumn; winter
九、1. C 2. C 3. A 4. C 5. A
陕旅版五年级英语下册第三单元测试题
Unit Spring Begins from March


满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出听到的单词或词组。(10分)
( )1. A. February B. July C. October
( )2. A. second B. eighth C. twentieth
( )3. A. when B. which C. what
( )4. A. Women’s Day B. Teachers’Day C. National Day
( )5. A. coming B. singing C. saying
二、听录音,给下列图片排序。(10分)

三、听录音,选择合适的答语。(10分)
( )1. A. It’s on October 1st. B. It’s on September 10th.
C. It’s on June 1st.
( )2. A. It’s December. B. It’s spring. C. It’s January 1st.
( )3. A. Yes. B. No. C. I don’t know.
( )4. A. It’s March. B. It’s summer. C. It’s February 1st.
( )5. A. Yes, it is. B. No, it isn’t. C. Yes, they are.
四、听录音,补全对话。(10分)
A: What’s the date today, Mike?
B: It’s1. 2. .
A: Oh, great!It’s 3. 4. .
B: Yeah!Let’s go out to play!
A: What do you want to do?


B: How about going 5. with our friends?
A: Good idea!
笔试部分
五、默写12个月份。(10分)
January


December
六、单项选择。(10分)
( )1. My birthday is May.
A. at B. in C. on
( )2. is the first month of a year.
A. February B. December C. January
( )3. is Children’s Day?
A. When B. What
( )4. — How old are you?— I’m .
A. first B. twelve C. second
( )5. — What’s the month between March and May?
— It’s .
A. June B. August C. April
( )6. Winter December February.
A. from; to B. begin from; to C. begins from; to
( )7. — When is National Day? —
A. It’s September 10th.
B. It’s October 1st.
C. It’s December 25th.
( )8. There are four in a year.
A. season B. seasons C. months
( )9. I like winter. Because I can .
A. make a snowman B. making a snowman C. fly kites
( )10. — do you like winter?
— I can make a snowman.
A. What; Where
B. Which; Because
C. Why; Because
七、按要求完成句子。(10分)
1. There are twelve months in a year.(对画线部分提问)
months in a year?
2. Autumn begins from September here.(改为一般疑问句)
from September here?
3. The flowers are colorful.(改为单数句)
The colorful.
4. He is fourteen years old.(改为同义句)
It’s birthday.
5. September from here begins autumn (.)(连词成句)


八、选词填空,完成短文。(选择最恰当的词填在横线上,每空一词)(15分)
plant at in on flowers pink April May warm hot Because season
Spring is the best 1. of a year. It’s from March to 2. . A lot of 3. come out. Some
are red. Some are 4. and some are white. The weather is windy and 5. . Spring is the best time
to 6. trees. I like spring best. 7. my birthday is 8. spring. It’s 9. 18th. I
usually have a party10. that day.
九、写作。(15分)
根据表格内容,写一篇描述秋天的短文。
Season(季节)

autumn

(9月-11月)

Weather(天气)

Scene(风景)

Activities(活动)

leaves become yellow;

cool

beautiful; rich with fruit and pick apples

grain

Autumn Is Coming!
参 考 答 案

Unit 3 Spring Begins from March

单元测试
听力部分
一、听力材料
1. February 2. twentieth 3. which
4. Women’s Day 5. coming
答案:1. A 2. C 3. B 4. A 5. A
二、听力材料
1. We have Christmas on December 25th.
2. — When is Children’s Day?
— It is on June 1st.
3. All the trees are wearing new green clothes.
4. — Which is your favorite season?
— Autumn.
5. Summer begins from June here.
答案:1 3 5 2 4
三、听力材料
1. When is Teachers’ Day?
2. What is this month?
3. Does summer begin from August?
4. Which is your favorite month?
5. Are they beautiful?
答案:1. B 2. A 3. B 4. A 5. C
四、听力材料
A: What’s the date today, Mike?
B: It’s June 1st.
A: Oh, great!It’s Children’s Day.
B: Yeah!Let’s go out to play!
A: What do you want to do?
B: How about going swimming with our friends?
A: Good idea!
答案:1. June 2. 1st 3. Children’s
4. Day 5. swimming


笔试部分
五、February March April May June July
August September October November
六、1. B 2. C 3. A 4. B 5. C 6. C
7. B 8. B 9. A 10. C
七、1. How many; are there 2. Does autumn begin 3. flower is 4. his fourteenth
5. Autumn begins from September here.
八、1. season 2. May 3. flowers 4. pink
5. warm 6. plant 7. Because 8. in
9. April
九、例文:
Autumn Is Coming!
Autumn is a very beautiful season. It begins from September. It’s from September to November. In Autumn,
it’s cool and the leaves become yellow. It’s rich with fruit and grain. In autumn, people can pick apples with
family. I like autumn.
陕旅版五年级英语下册第四单元测试题
Unit He Lives in a Village


满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出与你听到的内容相符的图片。(10分)

二、听录音,选出听到的单词。(10分)
( )1. A. village B. city C. school


( )2. A. bird B. snake C. monkey
( )3. A. lake B. sea C. river
( )4. A. grow B. wild C. other
( )5. A. sound B. kind C. around
三、听录音,选择合适的答语。(10分)
( )1. A. Yes, it is. B. Yes, I do. C. Yes, she is.
( )2. A. Yes. It’s big. B. Yes. It’s small. C. No. It’s big.
( )3. A. Yes, it is. B. Yes, there is. C. There is a lake.
( )4. A. He is a man. B. He is a father. C. He is a farmer.
( )5. A. That sounds good. B. Sorry. C. You’re welcome.
四、听录音,给下列句子排序。(10分)
( )I live in a village near a lake.
( )No. It’s small, but very beautiful.
( )That sounds good.
( )Where do you live, Colin?
( )Is it big?
笔试部分
五、看图,写单词。(10分)

六、按要求完成下列各题。(10分)
1. potato(复数形式) 2. big(反义词)
3. 许多种类的花(汉译英) 4. I (宾格)
5. happy(副词)
七、单项选择。(10分)
( )1. Where do you ?
A. live in B. live C. lives
( )2. can I get there?
A. Where B. Why C. How
( )3. You can with me.
A. go B. going C. goes
( )4. — Is your village big?
— No. It’s small, very beautiful.
A. and B. but C. or
( )5. What’s the city?
A. on B. at C. in
( )6. My parents work a farm.
A. on B. at C. in
( )7. There are many flowers around.
A. kind B. kinds C. kinds of
( )8. Xi’an really a beautiful city.
A. be B. is C. are


( )9. It very nice.
A. sound B. sounds C. sounding
( )10. We have many .
A. fruit B. fruits C. a fruit
八、用括号内所给单词的适当形式填空。(10分)
1. We grow many (tomato).
2. Is (you) bedroom big?
3. There (be) many buildings in the city.
4. They are (sing) in the tree.
5. A river (run) by.
九、情景交际。(10分)
( )1. 当你想向他人问路的时候,你可以说:
A. I am sorry.
B. Excuse me!
C. Good morning!
( )2. 当你想向他人描述你的村子的时候,可以说:
A. It is small, but very beautiful.
B. I live in a big city.
C. You can go with me.
( )3. 当你想知道对方住在哪里时,可以问:
A. I live in a village far from here.
B. Where do you live?
C. Is your city big?
( )4. 当你想知道如何去动物园时,可以问:
A. How can I get to the zoo?
B. What’s the zoo?
C. Do you like the zoo?
( )5. 当别人向你描述自己漂亮的家乡的时候,你可以说:
A. We have many vegetables.
B. It is seven o’clock.
C. It sounds very nice.
十、写作。(10分)
提示:你居住在城市还是乡村?你的家乡都有些什么?人们平常都做些什么?用简单的句子做介绍。
可能用到的句型:
I live …
There are …
I like to …
参 考 答 案

Unit 4 He Lives in a Village

单元测试
听力部分
一、听力材料
1. I live in a small village.
2. The farmers grow potatoes on their farm.
3. In September, we have many fruits.
4. I have a bird.


5. The river runs by.
答案:1. B 2. B 3. A 4. B 5. A
二、听力材料
1. city 2. monkey 3. river 4. wild
5. around
答案:1. B 2. C 3. C 4. B 5. C
三、听力材料
1. Do you live in the city?
2. Is your village big?
3. Is there a lake near here?
4. What’s your father?
5. We can go to the park this weekend.
答案:1. B 2. A 3. B 4. C 5. A
四、听力材料
A: Where do you live, Colin?
B: I live in a village near a lake.
A: Is it big?
B: No. It’s small, but very beautiful.
A: That sounds good.
答案:2 4 5 1 3
笔试部分
五、1. farm 2. village 3. tomato 4. river 5. snake
六、1. potatoes 2. small 3. many kinds of flowers 4. me 5. happily
七、1. B 2. C 3. A 4. B 5. C 6.A 7.C 8. B 9. B 10. B
八、1. tomatoes 2. your 3. are 4. singing 5. runs
九、1. B 2. A 3. B 4. A 5. C
十、例文: I live in a village. It’s small, but beautiful. A river runs by. My father and mother are farmers. In spring,
we grow tomatoes, potatoes and other vegetables. We have a farm. There are a lot of animals. I love my home.
陕旅版五年级英语下册第五单元测试题
Unit What’s the Weather like Today?


满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出听到的单词。(10分)
( )1. A. weather B. sunny C. windy
( )2. A. moon B. sky C. star
( )3. A. coat B. umbrella C. glasses
( )4. A. rainy B. snowy C. fine
( )5. A. excited B. heavy C. hard
二、听录音,选出与你听到的内容相符的图片。(10分)



三、听录音,选择合适的答语。(10分)
( )1. A. It’s sunny. B. It’s Sunday. C. It’s September 1st.
( )2. A. No, I’m not.
( )3. A. Yes, it does.
( )4. A. You may.
B. Yes, I do. C. No, I wasn’t.
B. Yes, it is. C. No, it doesn’t.
B. No, you may not.
C. She goes to school.
C. Certainly. Here you are!
( )5. A. She is at home. B. She is studying.
四、听录音,完成下列表格。(10分)
Beijing

1

Hong Kong

4

2

cloudy

3

foggy

1. 2. 3. 4. 5.
笔试部分
Dalian

5

五、看图片,写单词。(10分)

六、单项选择。(10分)
( )1. the weather today?
A. What’s B. How’s C. Where’s
( )2. It is today.
A. cloud B. cloudy C. clouds


( )3. It’s so . Look, it’s snowing.
A. cold
A. big
A. stay
A. is







B. hot



C. warm
C. heavy
C. staying
C. will be
( )4. The rain is very .
B. heavily
B. to stay

( )5. You’d better at home. It’s cold outside.
( )6. The weather report says it sunny tomorrow.
B. will
( )7. It’s today. I think it’s going to .
A. cloud; rain B. cloudy; raining C. cloudy; rain
( )8. What’s the weather like Guangzhou?
A. on


B. at





C. in
C. shorts
C. talk about
( )9. It’s cool. Please wear your .
A. glasses
to
七、选择适当的答语。 (10分)
( )1. What’s the weather like there? A. No, I can’t.
( )2. You’d better wear your coat.
( )4. Can you see the stars?



B. Yes, it is.
C. It’s rainy.
D. See you, dear.
( )3. See you, Mom!
( )5. Is it cool?
1. What’s the w like today?
2. The high temperature w be 24℃ tomorrow.
3. The radio says it will be r this afternoon. Take the umbrella with you.
4. Spring is coming. It gets w .
5. On Wednesday it will be s . Tom will go to visit the museum.
九、约翰要去香港旅行,以下是他与他香港的朋友的一通电话内容,请排序。(10分)
( )What clothes should I wear?
( )Oh, I see. Thank you.
( )What’s the weather like in Hong Kong?
( )Your shirt and jeans.
( )It’s warm.
十、阅读短文,选择正确答案。(10分)
Good morning. I’m Lin Li. Today is Friday. Now here is the 7:00 a. m. weather report. Hong Kong’s sunny
and hot. Guangzhou’s warm. It’s raining, too. Shanghai is cool and cloudy today. Beijing is very windy. It’s cold
and dry, too.
( )1. What day is it today?
A. Sunday. B. Friday. C. Tuesday.
( )2. When is the weather report? It’s at .
A. 7:00 a. m. B. 7:00 p. m. C. 2:00 p. m.
( )3. What is the weather like in Hong Kong?
B. sweater
B. talk with
( )10. Everyone in England likes to the weather.
E. I will.
八、根据句意及所给首字母补全单词。(10分)


A. Sunny and hot.
C. Warm and dry.
( )4. Which place is warm and rainy today?
A. Hong Kong.
B. Cool and cloudy.
B. Guangzhou.

C. Shanghai.
C. Beijing.
( )5. Which place is very cold, dry and windy?
A. Guangzhou. B. Hong Kong.
参 考 答 案

Unit 5 What’s the Weather like Today?

单元测试
听力部分
一、听力材料
1. weather 2. moon 3. umbrella
4. fine 5. hard
答案:1. A 2. A 3. B 4. C 5. C
二、听力材料
1. — What’s the weather like in Sanya?
— It’s sunny.
2. — How is the weather today?
— It’s cloudy.
3. I can see a star.
4. The weather report says it’s snowy tomorrow.
5. It’s raining. You’d better take your
umbrella.
答案:1. C 2. A 3. B 4. A 5. C
三、听力材料
1. What’s the weather like?
2. Do you like the beautiful weather?
3. Is it raining?
4. May I borrow your dictionary?
5. Where’s Betty?
答案:1. A 2. B 3. B 4. C 5. A
四、听力材料
Here is the weather report for the next 24 hours in China. Beijing will be rainy and snowy. Shanghai will be
cloudy. Hong Kong will be sunny. It will be foggy in Chengdu. In Dalian it will be cloudy and cold.
答案:1. Shanghai
2. rainy and snowy
3. sunny
4. Chengdu
5. cloudy and cold
笔试部分
五、1. snowy 2. sunny 3. star 4. rainy 5. windy
六、1. B 2. B 3. A 4. C 5. A 6. C
7. C 8. C 9. B 10. C
七、1. C 2. E 3. D 4. A 5. B
八、1. weather 2. will 3. rainy 4. warm 5. sunny
九、3 5 1 4 2
十、1. B 2. A 3. A 4. B 5. C


陕旅版五年级英语下册第六单元测试题
Unit My Holiday


满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出听到的单词。(10分)
( )1. A. where B. here C. there
( )2. A. holiday B. travel C. trip
( )3. A. train B. plane C. bus
( )4. A. slow B. fast C. along
( )5. A. enjoy B. wonderful C. large
二、听录音,将相关信息连起来。(10分)
1. Amy A. go to a park
2. Cheng Jie B. visit his grandparents.
3. Zhang Peng C. play football
4. Sarah D. watch TV
5. Mike E. ride a bike
三、听录音,选择合适的答语。(10分)
( )1. A. I will go fishing. B. I will go to Xinjiang. C. By train.
( )2. A. Yes, I do. B. Yes, we will. C. No, I’m not.
( )3. A. I go fishing. B. I will go by train. C. I go by train.
( )4. A. She will go to Beijing.
B. She will climb a mountain.
C. No, she won’t.
( )5. A. It’s small. B. It’s beautiful. C. It’s near.
四、听录音,给下列句子排序。(10分)
( )I will go to Xinjiang.
( )What will you do there?
( )Where will you go on your holiday?
( 4 )I will go by train.
( )How will you go there?
( )I will enjoy the places along the way. It will be fun.
笔试部分
五、看图,写短语。(10分)



六、单项选择。(10分)
( )1. The West Lake is in .
A. Beijing B. Hangzhou C. Shanghai
( )2. He here tomorrow.
A. will be B. will is C. is
( )3. Tom often goes to school bus.
A. on B. by C. take
( )4. I will do some .
A. shop B. shoping C. shopping
( )5. — What the girl like?
— She’s pretty.
A. does B. do C. is
七、用括号内所给单词的适当形式填空。(10分)
1. She will (go) to Beijing with my parents.
2. What is your friend (go) to do next week?
3. I can (enjoy) the beautiful places along the way.
4. I (will) go to the park, because it will rain tomorrow.
5. We will visit some (place) of interest.
八、按要求改写句子。(10分)
1. I will go to the Great Wall.(对画线部分提问)
you go?
2. I will go to school by bus.(对画线部分提问)
you go to school?
3. Will your friends go with you? (作否定回答)
, .
4. There is a big house.(改为复数句)
There big .
5. He often goes to the library.(用tomorrow改写句子)
He to the library tomorrow.
九、阅读对话,判断正(T)误(F)。(10分)
Tom: Hello!
David: Hello! What will you do on your holiday?
Tom: I will visit some places of interest with my parents.
David: Really? Where will you go?
Tom: Hmmm … Beijing.


David: Beijing?It’s a good place. How will you go there?
Tom: We will go there by train. Where will you go?
David: I’ll stay at home.
Tom: Why?
David: Because I have to prepare for the test.
( )1. Tom will go to Beijing on his holiday.
( )2. Tom will go to Beijing by bus.
( )3. David will go to Beijing too.
( )4. David has to prepare for the test.
( )5. Tom will have a nice holiday.
十、写作。(10分)
假设你可以去你想去的任何地方。请根据下面的提示,结合自身实际情况,对自己理想中的假日做一简
要概括。(不少于五句)
提示:1. How will you travel?
2. Where will you go?
3. What will you do?
4. Will you take a friend?
5. Why will you go there?
6. How long will you stay for?
参 考 答 案

Unit 6 My Holiday

单元测试
听力部分
一、听力材料
1. where 2. travel 3. train 4. fast 5. large
答案:1. A 2. B 3. A 4. B 5. C
二、听力材料
1. Amy will watch TV.
2. Cheng Jie will go to a park.
3. Zhang Peng will ride a bike.
4. Sarah will play football.
5. Mike will visit his grandparents.
答案:1—D 2—A 3—E 4—C 5—B
三、听力材料
1. What will you do on your holiday?
2. Will you visit the Palace Museum tomorrow?
3. How will you go there?
4. Where will Amy go on her holiday?
5. What’s the West Lake like?
答案:1. A 2. B 3. B 4. A 5. B
四、听力材料
A: Where will you go on your holiday?
B: I will go to Xinjiang.
A: How will you go there?
B: I will go by train.
A: What will you do there?
B: I will enjoy the places along the way. It will be fun.


答案: 2 5 1 4 3 6
笔试部分
五、1. the Great Wall 2. the Palace Museum 3. the West Lake 4. by plane 5. by train
六、1. B 2. A 3. B 4. C 5. C
七、1. go 2. going 3. enjoy 4. won’t 5. places
八、1. Where will 2. How will 3. No,they won’t 4. are some; houses 5. will go
九、1. T 2. F 3. F 4. T 5. T
十、例文:Holiday is coming. I will go to Hangzhou with my friends. Because the West Lake is in Hangzhou. It’s
very beautiful. We will go there by plane. Because it’s fast. We will take some photos and stay there for a week.
陕旅版五年级英语下册第七单元测试题
Unit I Have a Headache


满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出听到的单词。(10分)
( ) 1. A. cold B. cool C. cloud
( ) 2. A. fever B. feel C. few
C. stay ( ) 3. A. study B. sick
( ) 4. A. doctor B. lesson C. rest
( ) 5. A. headache B. toothache C. stomachache
二、听录音,给下列图片排序。(10分)

三、听录音,把你听到的建议代号写在横线上。(10分)
A. See a doctor. B. Drink more water. C. Go to the hospital.
D. Stay in bed. E. Have a rest.
1. 2. 3. 4. 5.
四、听录音,连线。(10分)
1. Mike
2. Amy
A. I have a toothache.
B. I have a cold.
3. Chen Jie C. I have a headache.
4. Lily D. I have a fever.
5. John E. I have a cough.


笔试部分
五、看图,写短语。(10分)

六、选择正确的翻译。(10分)
( ) 1. call the doctor A. 感觉很糟糕
( ) 2. feel bad B. 吃点药
( ) 3. worry about C. 去医院
( ) 4. stay in bed D. 给医生打电话
( ) 5. have a rest E. 休息
( ) 6. go to the hospital F. 牙疼
( ) 7. have a toothache G. 不得不
( ) 8. take some medicine H. 担心
( ) 9. have to I. 许多果汁
( ) 10. a lot of juice J. 卧床休息
七、单项选择。(10分)
( ) 1. Please stay bed for a few days.
A. to B. in C. for
( ) 2. If you are sick, .
A. see a doctor B. call your teacher C. go to school
( ) 3. Amy very sad. What’s wrong her?
A. looks; with B. look; with C. looks; to
( ) 4. — does John feel?
— He’s sad.
A. What B. How C. Where
( ) 5. Don’t worry about .
A. he B. his C. him
( ) 6. — I failed the math test.

A. I’m sorry to hear that. B. You are lucky.
C. Oh, that’s bad.
( ) 7. Please tell him worry.
A. don’t to B. not to C. not
( ) 8. Amy feel well this morning.
A. don’t B. Isn’t C. Doesn’t
( ) 9. Tom has a , because he eats too many candies.


A. headache B. toothache C. stomachache
( ) 10. The cat is dying. You should take it to .
A. home B. school C. hospital
八、选择适当的答语。(10分)
( )1. Does Su Nan have a headache? A. I’m sorry to hear that.
( )2. How does Tom feel? B. She has a high fever.
( )3. Where is the hospital? C. Yes, he does.
( )4. What’s wrong with her? D. He feels well.
( )5. Tim doesn’t feel well. E. It’s next to the cinema.
九、聪明的小医生,请帮病人支个招吧!(10分)
What do you do if you have a fever?
1. If you a fever, the doctor.
2. Take some .
3. Drink water.
4. for a few days.
5. You will better.
十、阅读短文,回答问题。(10分)
Aunt Bear is going to make a big cake. She wants someone to help her. “Hi, Zoom!” says Aunt Bear,
“Come and help me make a cake, please.” “Sorry, Aunt Bear. I’m not feeling well today. I have a toothache,”
Zoom answers.
“Zip, can you help me?” “Sorry, I’m not very well. I have a headache,” Zip says.
“Monkey, what about you?”
Monkey answers, “No. My throat is sore. I think I have a cold.”
Aunt Bear has to make the cake by herself. Zoom, Zip and Monkey play happily outside. When they walk
back home, they are hungry and tired. Aunt Bear comes out of her house to greet them. “Hello, children. I’m
sorry you don’t feel well today. You should eat well and go to bed early. Come and share my big cake.” Zoom,
Zip and Monkey feel their faces go red.
1. What’s Aunt Bear going to do?

2. What’s the matter with Zoom?

3. What’s the matter with Zip?

4. What’s the matter with Monkey?

5. Do you think they are ill? If not, why do they tell a lie(撒谎)?

参 考 答 案

Unit 7 I Have a Headache

单元测试
听力部分
一、听力材料
1. cold 2. fever 3. stay 4. lesson 5. stomachache
答案:1. A 2. A 3. C 4. B 5. C
二、听力材料
1. stomachache 2. headache 3. cold


4. toothache 5. fever
答案:2 4 1 5 3
三、听力材料
1. Drink more water. 2. See a doctor. 3. Have a rest. 4. Stay in bed.
5. Go to the hospital.
答案:1. B 2. A 3. E 4. D 5. C
四、听力材料
1. — Hey, Mike! What’s wrong with you?
— I don’t feel well. I have a headache.
2. — How do you feel, Amy?
— Very bad. I have a fever.
3. — Do you have a fever, Chen Jie?
— No, I have a cold.
4. Lily will go to the hospital. Because she has a cough.
5. John likes candies. So he has a toothache.
答案:1—C 2—D 3—B 4—E 5—A
笔试部分
五、1. have a fever 2. have a cough 3. have a stomachache 4. have a cold 5. have a headache
六、1. D 2. A 3. H 4. J 5. E 6. C
7. F 8. B 9. G 10. I
七、1. B 2. A 3. A 4. B 5. C 6. A
7. B 8. C 9. B 10. C
八、1. C 2. D 3. E 4. B 5. A
九、1. have; see 2. medicine 3. a lot of
4. Stay in bed 5. befeel
十、1. She is going to make a big cake.
2. He has a toothache.
3. He has a headache.
4. He has a cold.
5. No. Because they want to play outside.
陕旅版五年级英语下册第八单元测试题
Unit Have a Good Habit!


满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出听到的单词。(10分)
( )1. A. floor B. full C. habit
( )2. A. noise B. mouth C. close
( )3. A. wait B. quiet C. listen
( )4. A. tidy B. clean C. brush
( )5. A. care B. litter C. keep
二、听录音,给下列图片排序。(10分)



三、听录音,给下列句子排序。(10分)
( )Don’t read in bed. It’s bad for your eyes.
( )What are you doing?
( )But I like reading.
( )I’m reading.
( )You shouldn’t have the book so close to your eyes.
四、听录音,完成短文。(10分)
It’s a Sunday afternoon. I’m 1. the bus. 2. some time, the bus 3. at a small
town. An old man is 4. 5. to the bus. The driver wants to wait for(等候) him. When he 6.
on the bus, the driver is going to 7. the door. But the old man says, 8.“ a minute. My 9.
is 10. .”
笔试部分
五、看图,写短语。(10分)

六、单项选择。(10分)
( )1. You should go to school .
A. on time B. in time C. at time
( )2. You should yourself.
A. take care B. take care of C. care of
( )3. I have no time to eat .
A. anything B. something C. nothing
( )4. Don’t . It’s bad for your eyes.
A. eat too many candies B. read in bed C. make a noise
( )5. You’d better a big noise at night.
A. make B. not make C. not to


七、选择适当的答语。(10分)
( )1. Do you get up early? A. Yes, it is.
( )2. Don’t litter on the floor.
B. No, I don’t.
( )3. Is it a good habit? C. Nothing.
( )4. What do you have for lunch?
D. You’d better take a bus.
( )5. My school is far from here. E. Sorry.
八、判断下列是好习惯(G)还是坏习惯(B)。(10分)
( )1. Make a big noise at night.
( )2. Keep quiet in the library.
( )3. Wash hands before meals.
( )4. Go to school on time.
( )5. Wait in line.
( )6. Listen to the teacher carefully.
( )7. Do your homework first.
( )8. Go to school late.
( )9. Speak with mouth full.
( )10. Eat too many candies.
九、阅读短文,判断正(T)误(F)。(10分)
Good Ways to Keep Healthy
We should keep healthy. How can we keep healthy? Here are some good ways to keep healthy.
We should eat healthy food every day, such as vegetables, fruits … Don’t eat fast food or too much meat. It
can be very harmful.
Playing sports is very important. We should do some exercise instead of staying at home. After dinner, we
can go for a walk.
A sleep of eight hours is necessary. And we should often laugh or smile. It’s important!
Do you have any of these ways? Let’s keep healthy!
( )1. We should eat healthy food every day.
( )2. It’s harmful to eat fast food.
( )3. After supper, we should have a rest.
( )4. We shouldn’t do any exercise.
( )5. Enough(足够的) sleep is bad for people.
十、作文。(10分)
请为班级制订“文明公约”,明确我们在校应该遵守的文明礼仪。
提示:按时到校、不乱丢垃圾、课堂上禁止大声喧哗、不说谎、听老师的话……
可能用到的句型: We shouldshouldn’t…
We should follow the rules in school.
参 考 答 案

Unit 8 Have a Good Habit!

单元测试
听力部分
一、听力材料
1. habit 2. noise 3. wait 4. clean
5. litter
答案:1. C 2. A 3. A 4. B 5. B
二、听力材料
1. We’d better keep quiet and we should have a good habit.


2. Don’t litter on the floor.
3. We shouldn’t make a noise in the library.
4. Tell them to wait in line.
5. You shouldn’t speak with mouth full.
答案:2 1 5 3 4
三、听力材料
A: What are you doing?
B: I’m reading.
A: Don’t read in bed. It’s bad for your eyes.
B: But I like reading.
A: You shouldn’t have the book so close to your eyes.
答案:3 1 4 2 5
四、听力材料
It’s a Sunday afternoon. I’m on the bus. After some time, the bus stops at a small town. An old man is walking
slowly to the bus. The driver wants to wait for him. When he gets on the bus, the driver is going to close the door.
But the old man says, “Wait a minute. My father is coming.”
答案:1. on 2. After 3. stops
4. walking 5. slowly 6. gets
7. close 8. Wait 9. father
10. coming
笔试部分
五、1. litter on the floor 2. wait in line
3. make a noise 4. keep quiet 5. read in bed
六、1. A 2. B 3. A 4. B 5. B
七、1. B 2. E 3. A 4. C 5. D
八、1. B 2. G 3. G 4. G 5. G 6. G
7. G 8. B 9. B 10. B
九、1. T 2. T 3. F 4. F 5. F
十、例文:We should follow the rules in school. We should go to school on time. We shouldn’t litter on the floor.
We’d better listen to the teacher carefully and not talk loudly in class. Remember, do not tell lies.
陕旅版五年级英语下册期中期末试题及答案

满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出听到的单词。(10分)
( )1. A. tired B. happy C. sad
( )2. A. winter B. season C. autumn
( )3. A. February B. April C. October
( )4. A. second B. eighth C. twentieth
( )5. A. village B. city C. school
二、听录音,给下列图片排序。(10分)



三、听录音,给下列对话排序。(10分)
( 6 )Yes. I live in a village near a lake.
( )I often grow fruits with my parents.
( )What’s your favorite season, Colin?
( )Do you live in the village?
( )Spring.
( )What do you do in spring?
四、听录音,选择适当的答语。(10分)
( )1. A. Yes, a little. B. No, he isn’t. C. Thanks.
( )2. A. We can make a snowman.
B. We can go swimming.
C. We can plant trees.
( )3. A. It’s on October 1st.
B. It’s on September 10th.
C. It’s on June 1st.
( )4. A. I like autumn. B. Because it’s cool. C. No, I don’t.
( )5. A. She is happy. B. She is OK. C. She is a farmer.
笔试部分
五、看图片,写单词。(10分)

六、按要求完成下列各题。(10分)
1. sad(反义词) 2. come(现在分词)
3. tooth(复数) 4. they(宾格)
5. two(序数词)
七、单项选择。(10分)
( )1. How are you now?
A. feel C. feeling
( )2. — Why do you like spring?— I can fly a kite.
A. Because B. So C. But
( )3. Summer is very .
A. cold B. warm C. hot
( )4. Spring begins from .
A. May B. June C. March
( )5. is your favorite season?
A. How many B. Which C. How


( )6. Oh, it’s snowing. Let’s go out .
A. play B. playing C. to play
( )7. I like .
A. tomato B. tomatos C. tomatoes
( )8. — Do you live in a city?

A. No, I do. B. Yes, I do. C. Yes, l don’t.
( )9. My birthday is March.
A. in B. at C. on
( )10. happy they are!
A. What B. How C. When
八、情景交际。(10分)
( )1. 当别人问你一个问题,你回答之后想反问对方同样的问题时,可以说:
A. How about you? B. How are you? C. How interesting!
( )2. 当你想知道别人的生日是什么时候,可以问:
A. What’s your birthday?
B. Which is your birthday?
C. When is your birthday?
( )3.当你想向别人问路时,应该先说:
A. Sorry. B. Excuse me. C. Hey.
( )4.别人给你提供帮助后,你应该说:
A. Thanks a lot. B. Don’t worry. C. You’re welcome.
( )5.当别人给你一个很好的建议时,你会说:
A. Thank you. B. Good idea! C. How are you?
九、选择适当的答语。(10分)
( )1. Which is your favorite season? A. He is feeling tired now.
( )2. How is he feeling now? B. There are four seasons.
( )3. Is your village big? C. I often fly kites with my friends.
( )4. What do you often do in spring? D. Yes, it is.
( )5. How many seasons are there in E. Winter.
a year?
十、阅读短文,判断正(T)误(F)。(10分)
Hello! I’m Liu Ying. I am going to have a busy weekend. On Saturday morning, I am going to the Renmin
Park with my sister Liu Hong by bike. In the afternoon, we are going to visit my grandparents. In the evening, I’m
going to visit my aunt with my mother. On Sunday morning, I’m going to the bookstore with my good friend Tom.
And I’m going to buy some storybooks. After lunch, I’m going to play sports with Amy. In the evening, I’m going
to watch TV and clean my room. How happy I am!
( )1. Liu Ying is going to the Renmin Park by bus.
( )2. Liu Ying is going to visit her aunt with her sister.
( )3. Liu Ying is going to the bookstore with Tom.
( )4. Amy is going to play sports with Liu Hong.
( )5. Liu Ying is going to clean her room in the evening.
参 考 答 案

期中测试
听力部分
一、听力材料


1. happy 2. season 3. February
4. twentieth 5. village
答案:1. B 2. B 3. A 4. C 5. A
二、听力材料
1. — What do you do in spring?
— I often plant trees.
2. — When is your birthday?
— It’s on March 3rd.
3. — Which is your favorite season?
— My favorite season is winter.
4. — Where do you live?
— I live in a small village.
5. I like tomatoes.
答案:5 2 1 4 3
三、听力材料
A: What’s your favorite season, Colin?
B: Spring.
A: What do you do in spring?
B: I often grow fruits with my parents.
A: Do you live in the village?
B: Yes. I live in a village near a lake.
答案:6 4 1 5 2 3
四、听力材料
1. Are you tired?
2. What can you do in winter?
3. When is National Day?
4. Why do you like autumn?
5. What’s your mother?
答案:1. A 2. A 3. A 4. B 5. C
笔试部分
五、1. snowman 2. bird 3. September
4. village 5. angry
六、1. happy 2. coming 3. teeth 4. them
5. second
七、1. C 2. A 3. C 4. C 5. B 6.C 7.C
8.B 9.A 10.B
八、1. A 2. C 3. B 4. A 5. B
九、1. E 2. A 3. D 4. C 5. B
十、1. F 2. F 3. T 4. F 5. T

满分:100分 时间:60分钟 得分:
听力部分
一、听录音,选出与你听到的内容相符的图片。(10分)



二、听录音,给下列图片排序。(10分)

三、听录音,选择合适的答语。(10分)
( )1. A. It’s cloudy. B. It’s far. C. It’s sad.
( )2. A. Sunny. B. Monday. C. Beijing.
( )3. A. I will go shopping.
B. She will go swimming.
C. She likes swimming.
( )4. A. He’s ill. B. I have a headache.
C. I am reading.
( )5. A. Yes, I am. B. Yes, I do. C. Yes, I will.
四、听录音,完成表格。(10分)

Amy

has a 1.

never 2.

John

has a stomachache

always 3.

eats too many 5.

illness

good habit

bad habit

eats too many 4.

笔试部分
五、找出每组中不同类的一项。(10分)
( )1. A. sad B. angry C. happily


( )2. A. moon B. cloudy C. windy
( )3. A. doctor B. stomachache C. headache
( )4. A. Christmas B. ride C. New Year
( )5. A. month B. August C. October
六、单项选择。(10分)
( )1. is coming. We can pick apples and pears.
A. Spring B. Autumn C. Winter
( )2. She lives in a . She can see the birds and wild animals.
A. city B. village C. house
( )3. Wu Chen doesn’t feel this morning. She can’t go to school.
A. well B. sick C. ill
( )4. Are you going to Beijing your holiday?
A. in B. on C. at
( )5. This holiday I am going to Xi’an to visit .
A. the West Lake B. the Palace Museum C. the Bell Tower
七、用括号内所给单词的适当形式填空。(10分)
1. A river (run) by my big house.
2. When is (Woman) Day?
3. I see children playing (happy) in the village.
4. It will be rainy. You’d better (take) your umbrella.
5. I visit many places of (interesting) there.
八、看图,补全句子。(10分)
1. I will go to Harbin .

2. Don’t in the waiting room.

3. — When is Teachers Day?
— It’s on .

4. I have .


5. You’d better stay .

九、阅读短文,判断正(T)误(F)。(10分)
Today is Children’s Day. The weather is sunny. We are having a good time. We are going on a field trip in a
small village. There are many trees and flowers. Listen! The birds are singing. Look! My father is drawing. My
mother is catching butterflies. My grandparents are playing chess. My little brother is writing on a tree. My sister
is shouting at him, “Mike, don’t do that. It’s a bad habit!”
What am I doing then? I am taking pictures.
( )1. Today is June 1st.
( )2. My grandma is playing chess.
( )3. My brother is running.
( )4. My sister is catching butterflies.
( )5. I am taking pictures.
十、智力小测试。(10分)
A)按要求完成下列各题。(8分)
( )1. “Walls have ears”的意思是:
A. 墙上有洞 B. 隔墙有耳
C. 震耳欲聋 D. 墙上有耳朵
( )2. Don’t let the cat out of the bag.请选出画线部分的正确意思。
A. 不要泄露秘密。 B. 不要让猫逃跑了。
C. 不要让猫出来。 D. 不要让猫从包里出来。
( )3. What’s the English for“禁止停车”?
A. No smoking B. No parking C. No not pass D. No park
( )4. Which table has no legs?
A. Desk. B. Timetable. C. Table. D. Chair.
B)猜谜语。(2分)
I look like a bear but I’m not a bear. I am smaller than a bear. I look like a cat but I’m not a cat. I am bigger
than a cat. I like eating bamboo(竹子) and I live in the forest. What am I?
( )5. I am a(n) .
A. elephant B. panda C. bear
参 考 答 案

期末测试
听力部分
一、听力材料
1. tired 2. plant trees 3. September
4. tomato 5. the Great Wall
答案:1. A 2. A 3. B 4. B 5. A
二、听力材料
1. She is feeling happy.
2. Autumn is cool.
3. You shouldn’t litter on the floor.
4. We will travel by plane.


5. He is ill. He has a cough.
答案:4 5 3 1 2
三、听力材料
1. What’s the weather like today?
2. Where will you go on your holiday?
3. What will she do tomorrow?
4. What’s wrong with you?
5. Are you going to visit your grandparents?
答案:1. A 2. C 3. B 4. B 5. A
四、听力材料
I have two friends. One is Amy. The other is John. They can’t go to school today. Because they are ill. Amy
has a toothache, and John has a stomachache. Amy has a toothache, because she likes eating candies. John has a
stomachache, because he likes eating ice-creams. These are bad habits. But they also have good habits. For
example: Amy never tells lies, and John always listens to the teachers.
答案:1. toothache 2. tells lies
3. listens to the teachers 4. candies
5. ice-creams
笔试部分
五、1. C 2. A 3. A 4. B 5. A
六、1. B 2. B 3. A 4. B 5. C
七、1. runs 2. Women’s 3. happily
4. take 5. interest
八、1. by plane 2. talk loudly 3. September 10th 4. a toothache 5. in bed
九、1. T 2. T 3. F 4. F 5. T
十、1. B 2. A 3. B 4. B 5. B











小学5年级下册英语试题