译林牛津版小学五年级下册英语阅读试题含答案解析

温柔似野鬼°
862次浏览
2020年05月28日 13:08
最佳经验
本文由作者推荐
小学5年级下册英语试题


译林牛津版小学五年级下册英语阅读试题含答案解析


一、阅读理解
1.阅读理解阅读短文,判断下列句子正误。

There are four people in Sam's family. They are Father, Mother, Lily and Sam. Next Sunday
they will have a holiday. Sam's father wants to see the Great Wall. But his mother wants to go
swimming in Qingdao. Sam and Lily are pupils. Lily wants to do her homework at home. What
about Sam? He wants to see the Sea World in Sanya. They don't know where they are going.

(1)There are five people in Sam's family.

(2)Sam's father wants to see the Great Wall.

(3)Sam's mother wants to go swimming in Sanya.

(4)Lily wants to see the Sea World in Sanya.

【答案】 (1)0

(2)1

(3)0

(4)0

【解析】【分析】大意:短文讲述了山姆一家人4口人,每人都想要去自己想要地方旅
游。

(1)句意:山姆家有五口人。根据 There are four people in Sam's family. 可知山姆家里有四
个人,故答案为错误。

(2)句意:山姆的父亲想去看长城。根据 Sam's father wants to see the Great Wall. 可知山
姆的父亲想去看长城,故答案为正确。

(3)句意:山姆的妈妈想去三亚游泳。根据 But his mother wants to go swimming in
Qingdao. 可知山姆的妈妈想去青岛游泳,故答案为错误。

(4)句意:莉莉想去三亚看海洋世界。根据 Lily wants to do her homework at home. 可知莉
莉想在家做家庭作业,故答案为错误。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。


2.阅读理解阅读判断。 Last summer I went to Qingdao with my o is in the
east of weather was warm there. I swam in the sea every ate lots of fish.I
bought many presents for my friends had a lovely time there.

(1)I went to Qingdao with my parents.

(2)Qingdao is in the west of China.

(3)I swam in the sea every day.

(4)We ate lots of fruit .

(5)I had a lovely time there.

【答案】(1)1

(2)0

(3)1

(4)0


(5)1

【解析】【分析】大意:介绍主人公一家人去年暑假去青岛度假。

(1)根据Last summer I went to Qingdao with my parents可知主人公的确和父母一起去的青
岛。与题干信息符合。故选正确。

(2)根据Qingdao is in the east of China可知青岛在中国的东部,与题干信息west西部不
符。故选错误。

(3)根据 I swam in the sea every day.可知主人公的确每天都游泳。与题干信息符合。故选
正确。

(4)根据We ate lots of fish.可知主人公一家人吃了很多鱼肉,与题干信息fruit水果不符。
故选错误。

(5)根据We had a lovely time there.我们在那里玩得很开心可知,与题干信息符合。故选
正确。

【点评】考查阅读理解。首先通读全文,理解大意。其次阅读问题,根据题干信息找出关
键句进行判断。


3.阅读理解根据短文内容,判断下列句子的正误。

The summer holiday is coming. Everyone is getting ready for middle school life. We have
different plans for the summer Holiday. Li Ming will go to summer camp in Britain with Danny.
They'll visit some famous places. Peter is going to travel around China. Then he'll go back to
Canada with his parents. His grandparents miss them very much. Wang Hong is going to Harbin
with her friends. They will ski there. Guo Yang will travel around the country with his family. And
he will take swimming classes. He wants to be a swimming star in middle school.

(1)Danny will go to a summer camp in Britain.

(2)Guo Yang will visit some famous places in Britain.

(3)Peter will go back to Canada with his grandparents.

(4)Wang Hong is going to ski in Harbin.

(5)Guo Yang wants to be a swimming star in middle school.

【答案】 (1)1

(2)0

(3)0

(4)1

(5)1

【解析】【分析】大意:短文讲述了李明,丹尼,彼得,王红和郭洋的暑假计划,各不相
同。

(1)句意:丹尼将去英国参加夏令营。根据 Li Ming will go to summer camp in Britain with
Danny. 可知丹尼将去英国参加夏令营。故答案为正确。

(2)句意:郭洋将参观英国的一些著名景点。根据 Guo Yang will travel around the country
with his family. 可知郭洋将和家人周游全国。故答案为错误。

(3)句意:彼得将和祖父母一起回加拿大。根据 Peter is going to travel around China. Then
he'll go back to Canada with his parents. 可知彼得打算去中国旅游,然后他会和父母一起回加


拿大。故答案为错误。

(4)句意:王红要去哈尔滨滑雪。根据 Wang Hong is going to Harbin with her friends. They
will ski there. 可知王红要去哈尔滨滑雪。故答案为正确。

(5)句意:郭洋想在中学里成为游泳明星。根据 He wants to be a swimming star in middle
school. 可知郭洋想在中学里成为游泳明星。故答案为正确。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。




4.阅读理解读短文,判断下列句子是否正确。

Welcome to my room. It's small but nice. There is a clock on the wall. There is a bike near the
wall. There is a bed near the window. There are two desks and chairs beside the bed. There is a
water bottle in the room. There is a plant near the door. I like my room very much.

(1)My room isn't big.

(2)There is a bike near the window.

(3)The desks and chairs are beside the bed.

(4)There is a water bottle in the kitchen.

(5)There is a plant in front of the door.

【答案】 (1)1

(2)0

(3)1

(4)0

(5)0

【解析】【分析】大意:短文讲述了我的房间的样子。

(1)句意:我的房间不大。根据 Welcome to my room. It's small but nice. 可知我的房间不
大。故答案为正确。

(2)句意:窗户附近有一辆自行车。根据 There is a bike near the wall. 可知墙附近有一辆
自行车。故答案为错误。

(3)句意:桌椅在床旁边。根据 There are two desks and chairs beside the bed. 可知桌椅在
床旁边。故答案为正确。

(4)句意:厨房里有一个水瓶。根据 There is a water bottle in the room. 可知房间里有一个
水瓶。故答案为错误。

(5)句意:门前有一棵植物。根据 There is a plant near the door. 可知门附近有一棵植物。
故答案为错误。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。




5.阅读理解读短文,选择正确答案。

My name is Ben. This is my family photo. This boy is me. My father is a doctor. He likes
reading newspapers(报纸) very much, My mother is an engineer(工程师). She likes reading books.
This is my little sister. She is five years old. She likes collecting(收集) toys. She has two teddy


bears and three toy cats. I like playing football. I often play it with my friends on Saturdays and
Sundays.

(1)Ben's father is ________.

A. a teacher B. a doctor C. an engineer

(2)________ likes reading books.

A. Ben B. Ben's sister C. Ben's mother

(3)Ben's sister is ________ years old.

A. 5 B. 15 C. 6

(4)________ likes playing football.

A. Ben's father B. Ben C. Ben's brother

(5)There are ________ people in Ben's family.

A. 3 B. 4 C. 5

【答案】 (1)B

(2)C

(3)A

(4)B

(5)B

【解析】【分析】大意:短文讲述了本一家人。

(1)根据 My father is a doctor. 可知本的父亲是个医生。故答案为B.

(2)根据 She likes reading books. 可知本的妈妈喜欢看书。故答案为C.

(3)根据 She is five years old. 可知本的妹妹五岁了。故答案为A.

(4)根据 I like playing football. 可知本喜欢踢足球。故答案为B.

(5)根据短文可知本家有4口人。故答案为B.

【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息
找出相关句进行选择。




6.阅读理解读对话,判断下列句子是否正确。

Amy: We will have a new English teacher today.

John: Really? Who's our new English teacher?

Amy: Miss White.

John: What's she like?

Amy: She's young and polite. She's very pretty.

John: Is she strict?

Amy: Sometimes. But she's friendly.

Jon: It's time for the English class. Let's go to the classroom.

Amy: OK

(1)Amy will have a new English teacher today.

(2)Miss White is John's Chinese teacher.

(3)Miss White is friendly.

(4)It's time for the English class.


(5)John is young and polite.

【答案】 (1)1

(2)0

(3)1

(4)1

(5)0

【解析】【分析】大意:艾米和约翰谈论新英语老师的样子。

(1)句意:艾米今天将有一位新的英语老师。根据 Amy: We will have a new English
teacher today. 可知艾米今天将有一位新的英语老师。故答案为正确。

(2)句意:怀特老师是约翰的语文老师。根据John: Really? Who's our new English
teacher?Amy: Miss White.可知怀特老师是约翰的英语老师。故答案为错误。

(3)句意:怀特老师很友好。根据 Amy: She's young and polite. She's very pretty. 可知怀特
老师很友好。故答案为正确。

(4)句意:是上英语课的时间了。根据 Jon: It's time for the English class. Let's go to the
classroom. 可知是上英语课的时间了。故答案为正确。

(5)句意:约翰年轻有礼貌。根据对话可知没有提到约翰的样子。故答案为错误。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。




7.阅读理解读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。

We often eat beef, chicken, fish and mutton at home. We never eat pork. Do you know why?
Because we are Muslims. My friends never say

I want to be strong, just like an ox. I like eating chicken and beef. They are tasty. I also like
dumplings and I can make dumplings. They are traditional Chinese food.

I also like to drink Coke. But my mum doesn't want me to drink it. She says it is not good for
me. She gives me milk. I want to be a tall boy in my class! I like milk now. I drink milk every day.

(1)I never eat pork.

(2)I am a Muslim.

(3)My friends never say

(4)I can't make dumplings.

(5)Milk is good for me.

【答案】 (1)1

(2)1

(3)1

(4)0

(5)1

【解析】【分析】大意:短文讲述了作者是穆斯林,不吃猪肉,但是喜欢吃鸡肉和牛肉,
也喜欢饺子和牛奶。

(1)句意:我从不吃猪肉。根据 We never eat pork. 可知从不吃猪肉。故答案为正确。

(2)句意:我是穆斯林。根据 Because we are Muslims. 可知我是穆斯林。故答案为正确。


(3)句意:我的朋友从来不跟我说“猪”或“猪肉”。根据 My friends never say or
可知我的朋友从来不跟我说“猪”或“猪肉”。故答案为正确。

(4)句意:我不能做饺子。根据 I also like dumplings and I can make dumplings. 可知我能
做饺子。故答案为错误。

(5)句意:牛奶对我有好处。根据 I want to be a tall boy in my class! I like milk now. 可知
牛奶对我有好处。故答案为正确。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。




8.阅读理解读对话,选择正确的答案。

Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. So I like autumn best. What about you,
Mike?

Mike: I like sunny weather, too. But I don't like windy weather. I like sunny weather and rainy
weather. I like swimming in the rain. My favourite season is summer. And you, Sally?

Sally: I like snow best. I like making snowmen with my friends. So my favourite season is winter.
What about you, Janet?

Janet: I like sunny and hot weather. I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful
dresses or skirts. So summer is my favourite season.

(1)___________ is Ben's favourite weather.

A. Sunny and windy weather B. Sunny and cold weather C. Windy and cold weather

(2)Mike likes ___________ best.

A. spring B. summer C. winter

(3)Sally likes ___________ with her friends.

A. making snowmen B. flying kites C. taking photos

(4)Janet likes summer best because she likes ___________.

A. raining B. eating ice cream and wearing beautiful clothes C. swimming in the rain

(5)___________ children like sunny weather.

A. Two B. Four C. Three

【答案】 (1)A

(2)B

(3)A

(4)B

(5)C

【解析】【分析】大意:本,珍妮特和迈克三个人之间对话,谈论喜欢什么样天气和季
节。

(1)根据 Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. 可知本最喜欢的天气是晴
朗多风的天气。故答案为A.

(2)根据 My favourite season is summer. 可知迈克最喜欢夏天。故答案为B.

(3)根据 I like making snowmen with my friends. 可知莎莉最喜欢和朋友一起堆雪人。故答
案为A.

(4)根据 I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful dresses or skirts. 可知


珍妮特最喜欢夏天,因为她喜欢吃冰淇淋,穿漂亮的衣服。故答案为B.

(5)根据 Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. Mike: I like sunny weather,
too. Janet: I like sunny and hot weather. 可知三个孩子喜欢晴朗的天气。故答案为C.

【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息
找出相关句进行选择。





译林牛津版小学五年级下册英语阅读试题含答案解析


一、阅读理解
1.阅读理解阅读短文,判断下列句子正误。

There are four people in Sam's family. They are Father, Mother, Lily and Sam. Next Sunday
they will have a holiday. Sam's father wants to see the Great Wall. But his mother wants to go
swimming in Qingdao. Sam and Lily are pupils. Lily wants to do her homework at home. What
about Sam? He wants to see the Sea World in Sanya. They don't know where they are going.

(1)There are five people in Sam's family.

(2)Sam's father wants to see the Great Wall.

(3)Sam's mother wants to go swimming in Sanya.

(4)Lily wants to see the Sea World in Sanya.

【答案】 (1)0

(2)1

(3)0

(4)0

【解析】【分析】大意:短文讲述了山姆一家人4口人,每人都想要去自己想要地方旅
游。

(1)句意:山姆家有五口人。根据 There are four people in Sam's family. 可知山姆家里有四
个人,故答案为错误。

(2)句意:山姆的父亲想去看长城。根据 Sam's father wants to see the Great Wall. 可知山
姆的父亲想去看长城,故答案为正确。

(3)句意:山姆的妈妈想去三亚游泳。根据 But his mother wants to go swimming in
Qingdao. 可知山姆的妈妈想去青岛游泳,故答案为错误。

(4)句意:莉莉想去三亚看海洋世界。根据 Lily wants to do her homework at home. 可知莉
莉想在家做家庭作业,故答案为错误。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。


2.阅读理解阅读判断。 Last summer I went to Qingdao with my o is in the
east of weather was warm there. I swam in the sea every ate lots of fish.I
bought many presents for my friends had a lovely time there.

(1)I went to Qingdao with my parents.

(2)Qingdao is in the west of China.

(3)I swam in the sea every day.

(4)We ate lots of fruit .

(5)I had a lovely time there.

【答案】(1)1

(2)0

(3)1

(4)0


(5)1

【解析】【分析】大意:介绍主人公一家人去年暑假去青岛度假。

(1)根据Last summer I went to Qingdao with my parents可知主人公的确和父母一起去的青
岛。与题干信息符合。故选正确。

(2)根据Qingdao is in the east of China可知青岛在中国的东部,与题干信息west西部不
符。故选错误。

(3)根据 I swam in the sea every day.可知主人公的确每天都游泳。与题干信息符合。故选
正确。

(4)根据We ate lots of fish.可知主人公一家人吃了很多鱼肉,与题干信息fruit水果不符。
故选错误。

(5)根据We had a lovely time there.我们在那里玩得很开心可知,与题干信息符合。故选
正确。

【点评】考查阅读理解。首先通读全文,理解大意。其次阅读问题,根据题干信息找出关
键句进行判断。


3.阅读理解根据短文内容,判断下列句子的正误。

The summer holiday is coming. Everyone is getting ready for middle school life. We have
different plans for the summer Holiday. Li Ming will go to summer camp in Britain with Danny.
They'll visit some famous places. Peter is going to travel around China. Then he'll go back to
Canada with his parents. His grandparents miss them very much. Wang Hong is going to Harbin
with her friends. They will ski there. Guo Yang will travel around the country with his family. And
he will take swimming classes. He wants to be a swimming star in middle school.

(1)Danny will go to a summer camp in Britain.

(2)Guo Yang will visit some famous places in Britain.

(3)Peter will go back to Canada with his grandparents.

(4)Wang Hong is going to ski in Harbin.

(5)Guo Yang wants to be a swimming star in middle school.

【答案】 (1)1

(2)0

(3)0

(4)1

(5)1

【解析】【分析】大意:短文讲述了李明,丹尼,彼得,王红和郭洋的暑假计划,各不相
同。

(1)句意:丹尼将去英国参加夏令营。根据 Li Ming will go to summer camp in Britain with
Danny. 可知丹尼将去英国参加夏令营。故答案为正确。

(2)句意:郭洋将参观英国的一些著名景点。根据 Guo Yang will travel around the country
with his family. 可知郭洋将和家人周游全国。故答案为错误。

(3)句意:彼得将和祖父母一起回加拿大。根据 Peter is going to travel around China. Then
he'll go back to Canada with his parents. 可知彼得打算去中国旅游,然后他会和父母一起回加


拿大。故答案为错误。

(4)句意:王红要去哈尔滨滑雪。根据 Wang Hong is going to Harbin with her friends. They
will ski there. 可知王红要去哈尔滨滑雪。故答案为正确。

(5)句意:郭洋想在中学里成为游泳明星。根据 He wants to be a swimming star in middle
school. 可知郭洋想在中学里成为游泳明星。故答案为正确。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。




4.阅读理解读短文,判断下列句子是否正确。

Welcome to my room. It's small but nice. There is a clock on the wall. There is a bike near the
wall. There is a bed near the window. There are two desks and chairs beside the bed. There is a
water bottle in the room. There is a plant near the door. I like my room very much.

(1)My room isn't big.

(2)There is a bike near the window.

(3)The desks and chairs are beside the bed.

(4)There is a water bottle in the kitchen.

(5)There is a plant in front of the door.

【答案】 (1)1

(2)0

(3)1

(4)0

(5)0

【解析】【分析】大意:短文讲述了我的房间的样子。

(1)句意:我的房间不大。根据 Welcome to my room. It's small but nice. 可知我的房间不
大。故答案为正确。

(2)句意:窗户附近有一辆自行车。根据 There is a bike near the wall. 可知墙附近有一辆
自行车。故答案为错误。

(3)句意:桌椅在床旁边。根据 There are two desks and chairs beside the bed. 可知桌椅在
床旁边。故答案为正确。

(4)句意:厨房里有一个水瓶。根据 There is a water bottle in the room. 可知房间里有一个
水瓶。故答案为错误。

(5)句意:门前有一棵植物。根据 There is a plant near the door. 可知门附近有一棵植物。
故答案为错误。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。




5.阅读理解读短文,选择正确答案。

My name is Ben. This is my family photo. This boy is me. My father is a doctor. He likes
reading newspapers(报纸) very much, My mother is an engineer(工程师). She likes reading books.
This is my little sister. She is five years old. She likes collecting(收集) toys. She has two teddy


bears and three toy cats. I like playing football. I often play it with my friends on Saturdays and
Sundays.

(1)Ben's father is ________.

A. a teacher B. a doctor C. an engineer

(2)________ likes reading books.

A. Ben B. Ben's sister C. Ben's mother

(3)Ben's sister is ________ years old.

A. 5 B. 15 C. 6

(4)________ likes playing football.

A. Ben's father B. Ben C. Ben's brother

(5)There are ________ people in Ben's family.

A. 3 B. 4 C. 5

【答案】 (1)B

(2)C

(3)A

(4)B

(5)B

【解析】【分析】大意:短文讲述了本一家人。

(1)根据 My father is a doctor. 可知本的父亲是个医生。故答案为B.

(2)根据 She likes reading books. 可知本的妈妈喜欢看书。故答案为C.

(3)根据 She is five years old. 可知本的妹妹五岁了。故答案为A.

(4)根据 I like playing football. 可知本喜欢踢足球。故答案为B.

(5)根据短文可知本家有4口人。故答案为B.

【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息
找出相关句进行选择。




6.阅读理解读对话,判断下列句子是否正确。

Amy: We will have a new English teacher today.

John: Really? Who's our new English teacher?

Amy: Miss White.

John: What's she like?

Amy: She's young and polite. She's very pretty.

John: Is she strict?

Amy: Sometimes. But she's friendly.

Jon: It's time for the English class. Let's go to the classroom.

Amy: OK

(1)Amy will have a new English teacher today.

(2)Miss White is John's Chinese teacher.

(3)Miss White is friendly.

(4)It's time for the English class.


(5)John is young and polite.

【答案】 (1)1

(2)0

(3)1

(4)1

(5)0

【解析】【分析】大意:艾米和约翰谈论新英语老师的样子。

(1)句意:艾米今天将有一位新的英语老师。根据 Amy: We will have a new English
teacher today. 可知艾米今天将有一位新的英语老师。故答案为正确。

(2)句意:怀特老师是约翰的语文老师。根据John: Really? Who's our new English
teacher?Amy: Miss White.可知怀特老师是约翰的英语老师。故答案为错误。

(3)句意:怀特老师很友好。根据 Amy: She's young and polite. She's very pretty. 可知怀特
老师很友好。故答案为正确。

(4)句意:是上英语课的时间了。根据 Jon: It's time for the English class. Let's go to the
classroom. 可知是上英语课的时间了。故答案为正确。

(5)句意:约翰年轻有礼貌。根据对话可知没有提到约翰的样子。故答案为错误。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。




7.阅读理解读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。

We often eat beef, chicken, fish and mutton at home. We never eat pork. Do you know why?
Because we are Muslims. My friends never say

I want to be strong, just like an ox. I like eating chicken and beef. They are tasty. I also like
dumplings and I can make dumplings. They are traditional Chinese food.

I also like to drink Coke. But my mum doesn't want me to drink it. She says it is not good for
me. She gives me milk. I want to be a tall boy in my class! I like milk now. I drink milk every day.

(1)I never eat pork.

(2)I am a Muslim.

(3)My friends never say

(4)I can't make dumplings.

(5)Milk is good for me.

【答案】 (1)1

(2)1

(3)1

(4)0

(5)1

【解析】【分析】大意:短文讲述了作者是穆斯林,不吃猪肉,但是喜欢吃鸡肉和牛肉,
也喜欢饺子和牛奶。

(1)句意:我从不吃猪肉。根据 We never eat pork. 可知从不吃猪肉。故答案为正确。

(2)句意:我是穆斯林。根据 Because we are Muslims. 可知我是穆斯林。故答案为正确。


(3)句意:我的朋友从来不跟我说“猪”或“猪肉”。根据 My friends never say or
可知我的朋友从来不跟我说“猪”或“猪肉”。故答案为正确。

(4)句意:我不能做饺子。根据 I also like dumplings and I can make dumplings. 可知我能
做饺子。故答案为错误。

(5)句意:牛奶对我有好处。根据 I want to be a tall boy in my class! I like milk now. 可知
牛奶对我有好处。故答案为正确。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。




8.阅读理解读对话,选择正确的答案。

Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. So I like autumn best. What about you,
Mike?

Mike: I like sunny weather, too. But I don't like windy weather. I like sunny weather and rainy
weather. I like swimming in the rain. My favourite season is summer. And you, Sally?

Sally: I like snow best. I like making snowmen with my friends. So my favourite season is winter.
What about you, Janet?

Janet: I like sunny and hot weather. I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful
dresses or skirts. So summer is my favourite season.

(1)___________ is Ben's favourite weather.

A. Sunny and windy weather B. Sunny and cold weather C. Windy and cold weather

(2)Mike likes ___________ best.

A. spring B. summer C. winter

(3)Sally likes ___________ with her friends.

A. making snowmen B. flying kites C. taking photos

(4)Janet likes summer best because she likes ___________.

A. raining B. eating ice cream and wearing beautiful clothes C. swimming in the rain

(5)___________ children like sunny weather.

A. Two B. Four C. Three

【答案】 (1)A

(2)B

(3)A

(4)B

(5)C

【解析】【分析】大意:本,珍妮特和迈克三个人之间对话,谈论喜欢什么样天气和季
节。

(1)根据 Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. 可知本最喜欢的天气是晴
朗多风的天气。故答案为A.

(2)根据 My favourite season is summer. 可知迈克最喜欢夏天。故答案为B.

(3)根据 I like making snowmen with my friends. 可知莎莉最喜欢和朋友一起堆雪人。故答
案为A.

(4)根据 I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful dresses or skirts. 可知


珍妮特最喜欢夏天,因为她喜欢吃冰淇淋,穿漂亮的衣服。故答案为B.

(5)根据 Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. Mike: I like sunny weather,
too. Janet: I like sunny and hot weather. 可知三个孩子喜欢晴朗的天气。故答案为C.

【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息
找出相关句进行选择。




小学5年级下册英语试题