小学六年级奥英竞赛试题

玛丽莲梦兔
507次浏览
2020年05月26日 23:22
最佳经验
本文由作者推荐
小学奥林匹克英语试题


小学奥林匹克六年级英语竞赛试题
I.根据首字母提示,在句子空白处填写单词,使句意完整。
1.My mother likes to w____________ TV.
2.I like to play v_________________.
3.He’s a n___________ student.
4.Let’s get some p____________.
5.The cat is b__________ the dog.
6.She’s washing the v______________ now.
7.He f___________________ his clothes every day.
8.We s______________ the floor in the morning.
9.Whose p____________ is this? It’s mine.
10. My f____________ class is civic education.


II.将下列中文译成英语。


1.姑姑( )
3. 自然 ( )
5. 足够的( )
7. 咳嗽( )
9. 游行( )
11. 围巾 ( )
13, 职员( )
15. 欢迎( )
17. 堂(表)兄弟姐妹( )
19. 在家( )
2. 课程表( )
4. 超市( )
6.糖果( )
8. 健康的( )
10.底部( )
12. 眼镜( )
14. 耳环( )
16. 在……下面( )
18 乐于助人的( )
20.当然( )



III.将下列单词或词组译成中文。


1. social studies ( )
3. Thanksgiving ( )
5. uniform( )
7. our ( )
9. pyramid ( )
11. pear ( )
13. whistle( )
15. homepage ( )
17. about ( )
19. laugh ( )
2. manual skills ( )
4. furniture ( )
6. poster ( )
8. wallet ( )
10. phone( )
12. together( )
14. different ( )
16. wrong( )
18. at the top ( )
20. prepare ( )



附加题:(10分)
1. 单词接力。第二个单词的首字母是前一个单词的尾字母,第一个和最后一个
单词已给出。(5分)

bed→ → → → → →map


2. green eye 不是“绿眼睛”的意思,green hand也不是“绿手” 的意思,请在横线
上写出它们的正确含义。(2分)

green eye ___________________ green hand___________________

3. 根据提示,写出奥运会运动项目英语名称。(3分)
跳水 跳跃 跳高 篮球 羽毛球 竞走 足球 跳远
high jump ( ) Diving ( ) Jumping( )
Badminton ( ) Basketball ( ) long jump( )
Football ( ) walk (

题目
一.填空题


Fill in the following blanks with only one word:
____ is greater than God.
____ is more evil than the Devil.
The poor have ____.
The rich need ____.
If you eat ____, you will die.

Answer: nothing


二.问答题
1. Why are giraffes the cheapest to feed? 为什么养长颈鹿最不花钱?

Answer:They make a little food go a long way. 因为它们脖子长,一点点食物都要
走很长的路才能咽下去。

2. Why are dogs afraid to sunbathe? 狗为什么害怕日光浴?

Answer:They don’t want to be hot-dog. 因为它们不想成为热狗。

3. Why are pigs always eating? 猪为什么没完没了地吃?

Answer: He’s making a hog of himself. 它想成为一只肉猪。

4、Why are politicians no longer concerned with snowball fights? 政客们为什么不
再关注打雪仗了?

Answer:The cold war is over. 冷战结束了。

5、Why don’t women get bald as soon as men? 为什么总是男人比女人先秃头?

Answer:Because women wear hire longer. 因为女人头发留得长。

6、What can pierce one’s ears without a hole? 什么东西不用打洞就可以在耳朵上
穿孔?

Answer:Noise. 噪音。

7. What’s the longest word in the world? 世界上最长的单词是什么?

Answer:Smiles
Because there’s a mile between the letter ’s’. 微笑。因为两个字母S中间隔了一里。

8. Why does time fly? 时间为何飞逝?



Answer:To get away from all those who are trying to kill it. 为的是甩掉所有要谋杀
它的人。

9. Where can a dog get another tail? 狗去哪里可以再弄到一条尾巴?

Answer:At a retail store. 在零售商店。

10. What belongs to you but is used more by others than yourself? 什么东西属于你
但是别人使用它比你多?

Answer:name.

11. From what number can you take half and leave nothing?

Answer:8

12. What two word have thousands of letters in them?

Answer:post office

13. What 5-letter word has 6 left when you take 2 letters away?

Answer:sixth (and how about sixty?)

14. What kind of dog never bites?

Answer:hot dog

15. Where does afternoon always come before morning?

Answer:dictionary

16. What is pronounced like one letter, written with three letters, and belongs to all
animals?

Answer:eye

17. What number gets bigger when you turn it upside down?

Answer:6


三.数字题



1、It’s a simple sum. Can you work out which number is represented by the letter “O”
and which is represented by the “K”?

K
+ K
+ K
_________________
= O K

Answer:K=5, O=1

2. How do you turn an odd number into even by removing one letter?

Answer:seven, remove “s” to even.

3. How do you turn an odd number into even by removing two letters?

Answer:eleven


四.推理题

There are three teachers: Mr. Li, Mr. Wang and Mr. Zhang. Each of them teaches two
of the six subjects: biology, physics, English, PE, history and math. We only know
these:
a. The physics teacher and PE teacher are neighbors.
b. Mr. Li is the youngest of the three.
c. Mr. Zhang, the biology teacher and the PE teacher always go home together.
d. The biology teacher is older than the math teacher.
e. On weekends, the English teacher, math teacher and Mr. Li like playing volleyball
together.

Who is the English teacher? Can you answer the question?

Answer:
Mr. Wang is the English teacher.

Mr. Li and Mr. Wang teach biology and PE.
Mr. Li isn’t the biology teacher.
Mr. Li teaches PE and Mr. Wang teaches biology.

Mr. Wang and Mr. Zhang teach English and Math.
Mr. Li teaches History.



Mr. Zhang and Mr. Wang teach Physics, English and Math.
Mr. Zhang is the Math teacher.

Mr. Wang is the English teacher.









( )1. What’s the Chinese for “six of one and half a dozen of the other?”

A. 六分之一 B. 人云亦云 C.半斤八两 D.见一面分一半

( )2. What three letters turn a girl into a woman?

B. DAB C. EYE

( )3. We don’t want it. It’s “a white elephant.” What is it?

A. 一件无用而累的东西 B.一头白象 C. 白给的东西 D. 白色陷阱

( )4. What’s too much for two and just right for one?

A. Time B. A secret C. Two friends D. A room

( )5. What’s the Chinese for “talk big”?

A. 吹牛 B. 说谎话 C.骂人 D.很大

( )6. I know that from A to I.

A.从A到I B.从头到尾 C.字母表 D.距离很远

( )7. You can’t do it . You can sue to Ann for help.

A. ask B. think C. find D. give

( )8. What’s that? That’s a lily I like it very much.


A. girl’s name B. flower C. picture D. cup

( )9. He’s a yes-man I don’t like him .

A. 唯唯诺诺的人 B.总有理的人 C.坚强的人 D.说一不二的人

( )10. All right. Let me do it. That’s the boy.

A. Good boy B. Young child C. Big bo

参考答案

1、C 2、B 3、A 4、B 5、A

6、D 7、A 8、B 9、A 10、A





1. The following is a group of letters,but two are missing.Can you work them
out?

J F M A M J J A ? ? N D


2. Which letter can go all around Australia?






1. What letter is a body of water?

2. What is it that found in the every center of America and Australia?

3. Why is a river rich?

4. Which letter is very useful to a deaf woman?

5. Which runs faster, heat or cold? Why?

1. C(sea)



2. R is in the center of America and Australia

3. Cause it has a lot of banks

4. I(eye)

5. because we can “catch cold”,so the answer is heat




1. What has two legs but can’t walk?

2. What kind of dog never bite?

3. What number gets bigger when you turn it upside down?

4. What is pronounced like one letter, written with three letters, and belongs to all
the animals?

5. What has four eyes but cannot see?

6. What do vampires do at midnight?

7. What can you catch but cannot throw?

8. What is deaf and dumb but always tells the truth?

9. What did one penny say to the other?

10. What has a tongue but cannot talk?

11. What has ears but cannot hear?

12. What has teeth but cannot eat?

13. What is yours but is used by others more than by yourself?

14. What goes through a door but never comes in or goes out?

15. What runs all around the ground but never moves?

16. What can go through water but never get wet?



17. What kind of leaves doesn’t fall in Autumn?

18. What kind of house weights least?

19. What kinds of keys are too large for your pocket?

20. Where do ghost like to swim?

21. Why did the pickle close its eyes?

22. What has arms but can't hug?

23. What has a face but no head?

24. What has fingers but can't type?

25. What has a head and a foot but no body?

26. What has a mouth but never smiles?

27. Which month has 28 days?

28. With which hand do you write?

29. What animal can jump as high as a tree?

30. What falls often but never gets hurt?

1:圆规
2:热狗
3:6
4:眼睛
5:密西西比州
6:采取抬棺材,打破
7:一冷
8:一面镜子
9:我们同心合力,使更多美分。
10:1擦鞋
11:玉米
12:梳子
13:你的姓名
14:一锁孔
15:围栏


16:阳光
17:叶的这本书
18:灯塔
19:驴,猴子,和火鸡
20:在死亡见
21:因为它认为,沙拉酱。
22:椅子
23:时钟
24:手套
25:床
26:河
27:二月
28:右手
29:任何动物都可以,因为动物可以跳,树不可以跳
30:树叶
what room has no walls, no doors, no windows and no one to live in?
答案:A mushroom
Where does afternoon always come before morning?
答案:In a dictionary.




't(let the cat out of the bag).1. 不要告诉别人这件事
it to his face,not (behind his back). 2. 被着别人说坏话
is my (right arm) in my office. 3. 他是我的左膀右臂
is (an early bird) in our family. 4. 能起早

( )1.What's the capital of America?
York gton o
( ) 2 .What's the favourite indoor sport in America?
ll ball ll
( ) many stars are there on the flag of USA?
-five -eight
1. B: Washington (D.C. 吧..)
2. B: Basketball
3. C: Fifty

Ben is only a child. Jim is an only child.
Who has no brothers or sister?
1:Jim has no brothers or sisters.
注:only a child:只不过是个孩子
only child:独生子
letters means the twenty-six letters of English?


The Answer:_____________________________________________

can stop many trucs with one hand?
The Answer:_____________________________________________

is 12 years years ago,she was twice as her brother old is
Jack now?
The Answer:_____________________________________________

letter always asks you to tell the reasons?
The Answer:_____________________________________________

time flies!Time and tide wait for no man,so we must study hard and make
progress(进步) every day! What's the Chinese for
The Answer:_____________________________________________
英语的26个字母,每个字母的意思是什么?答案:x



2:谁可以用一只手让许多车停下 警察 POLICE

3MARY12岁,两年前她的年龄是他弟弟JACK的2倍,那么JACK现在几岁? 答
案:7岁 SEVEN

4:哪一个单词总是让你告诉原因? 答案:WHAT 什么

5光阴似箭,时间不等人,所以我们要努力学习,天天都要有进步!中文 是什
么意思?
答案:时间不等人,意思就是要珍惜时间





Q:What happened when the owl lost his voice?
A:He didn't give a hoot!

Q:Why do fish live in salt water?
A:Because pepper makes them sneeze!

Q:What do dogs eat at the cinema?
A:Pup-corn!(爆米花?)

Q:Why are fish so smart?


A:Because they live in schools!

Q:What is a snake's favourite subject?
A:Hiss-tory!

就是谐音近意俏皮话

hoot是猫头鹰的叫声 not give a hoot也表示不在乎不感兴趣的意思

为什么鱼生在咸水 salt 也表示盐 那时因为pepper让他们打喷嚏所以只能生在
盐水里了

pup-corn谐音pop-corn 不过pup=puppy 表示小狗的意思

school除了学校 还表示鱼群 a school of fish

hiss 表示蛇的咝咝叫声 故意把history 写成hisstory 谐音




英语智力测试题(一)
一、选择正确的答案:
apple of one’s eye 的中文是:( )
A .眼中的苹果 B 掌上明珠
tea 的中文是:( )
A.红茶 B.黑茶
的含义是:( )
A 基础知识;字母表 B. ABC song; 句型
4. 英语字母中使用最多的是:___________ 最少的是:___________
A.e;x B. s;e C. e;z D.z;x
5. A man has(有)wo eyes . Someone (有人)says he has four eyes. Do you know
the reason(原因) ? ( )
A. He has a pair of glasses( 眼镜).
B. He is a blind (盲的) man
二、问答题:
1、My grandmother is very old . She is 84. She is four times () as old as I am .
How old am I ?__________________
2、从右栏中找出左栏中电影的英文名称:
a. 第十二夜 A. The Million Pound Bank Note
b.百万英镑 Twelfeth Night
c.音乐之声 C. Sound of Music
d.未来世界 D. Future World
3. 哪种说法正确?请用YES 和NO 表示:


A. The earth moves round the sun. ( )
B. The sun moves round the moon. ( )

一、词趣俱乐部(共30分)
(一) 选出下面每组单词中画线字母的读音与其他不同的一项
( )
( )
( ) Cnice
( )
( )
(二)按要求完成下列各题。
1、come(过去式) 2、buy(过去式)
3、big(比较级) 4、two(同音词)
5、young(比较级) 6、get(过去式)
7、clever(最高级) 8、best(原级)
9、long(反义词) 10、make(过去式)
(三)请用括号中所给词的适当形式完成下列句子.
1、My friend sometimes_______ (watch) TV in the morning.

2、I’m _______ (go) to play the computer games this afternoon.

3、What_______ (be) you going to do?

4、Mary_______ (have)a pen pal.

5、What’s _______ (he) favourite food?

(四)选择恰当的词补全句子.
( )1、Tell me something _______ your family.

B. about C. of D. to


( )2、My sister likes _______ pictures.

B. draws C. drawing D. to draw
( )3、There are many_______ .
A. butterfly B. butterflies C. butterflys D. a butterfly
( )4、 She is an_______ .
A. singer B. doctor C. actor s
( )5、I’m going to buy _______shoes.
A.a B. an C. a pair of D.a pair
( )6、Are you going to Beijing the National Holiday?
B. on C. at
( )7、--- he to work by bus?
---Yes,he does.
, go B. Does,goes C. Is,going ,goes
( )8、The man teaches English.

( )9、Helen’s mother young in the photo.

( )10、 hobby is collecting leaves.
’s
二、根据汉语提示,填写词组,完成下列句子(10分)
1、He at 10 in the evening..(上床睡觉)
2、Does he ? (教英语)
3 I like .(骑自行车)
4 They are going to next week.(去旅行)


5 I’m going to this evening.(拉小提琴)
三、句型大观园(共20分)
(一)按要求完成下列句子。
1、What are you going to be ? (根据实际情况回答)

2、他在哪儿上班? (汉译英)

3、next, to, it, the, is, post, office (连词成句)

4、I want to be a teacher. (改为一般疑问句)

5、We look the same,but we don’t like the same things. (英译汉)

(二)选出下列问题相应的答语。
( )1、Is the hospital far from here? A.I’m going at 2 o’clock
( )2、when are you going? ,it’s near.
( )3、what do you do? C.I get there by subway.
( )4、Can I go by bus? D.I’m a doctor.
( )5、How do you get there ? .
四、阅读短文,按要求回答问题。(共20分)
(一)、根据短文内容,判断正(T)误(F)
Hello! I’m Liu Ying. I’m going to have a busy weekend. On Saturday morning,I’m
going to the Renmin Park with my sister Liu Hong by bike. In the afternoon, we are
going to visit my grandparents. In the evening,I’m going to visit my aunt with my
mother. On Sunday morning,I’m going to the bookstore with my good friend Tom.


And I’m going to buy some storybooks. After lunch,I’m going to play sports with Amy.
In the evening,I’m going to watch TV and clean my happy I am!
( ) 1. Liu Ying is going to the Renmin Park by bus.

( ) 2. Liu Ying is going to visit her aunt with her sister.

( ) 3. Liu Ying is going to the bookstore with Tom.

( ) is going to play sports with Liu Hong.

( ) 5. Liu Ying is going to clean her room in the evening.

(二) 从方框中选择正确的句子补全对话。

Tourist: Excuse me,where’s the nearest hotel?
Passerby: 1 You may ask the pliceman over there.
Tourist: Excuse me. 2 .
Pliceman:No,there isn’t a hotel near there is one near the bus stop.
Tourist:Oh, I see. 3 .
Pliceman:It’s about three kliometres away.
Tourist: 4 .
Pliceman:You’d better take a e it’s geting there aren’t any buses now.
Tourist: 5 .
Pliceman:That’s all right.
答案:1、 2、 3、 4、
5、
A. Thanks.

B. I’m sorry,I don’t know.

C. How can I get there?
D. Is there a hotel near here?


E. How far is it from here?




(三) 完形填空
My name is Bill. I 1 a sister. Her name is Katy. She and I go to the same
school. She is twelve years old. And 2 is her birthday. She 3 cakes very
much, so father and mother 4 a big cake. Look! The cake is 5 the table
of her bedroom. It’s a lovely cake. You can see her 6 and some flowers on it.
There are 7 things


For her birthday. 8 are apples,pears,bananas and some toys. I 9 her a
new book as a !Someone is knocking at the door now. Her good
friends Kate,Lily and Lucy are coming. She would like to eat the birthday cake 10
her friends. I think she is very happy and excited now.
( )1、A. has is are
( )2、A. that
( )3、 like
( )4、
( )5、A. in
( )6、A. name
( )7、A. others other
others
( )8、A. They ’
( )9、A. make
( )10、
五、智力测试(共5分)
按要求完成下列各题.
( )1、“Walls have ears”的意思是:
A、墙上有洞 B、隔墙有耳 C、震耳欲聋
( )2. Don’t let the cat out of the bag.请选出划线部分的正确意思
A.不要泄露秘密 B.不要让猫逃跑了 C.不要让猫出来
( )3、What’s the English for“禁止停车”?
smoking parking not pass
( )4、Which table has no legs?
ble C、Table
5、I look like a bear but I’m not a bear.I am smaller than a bear.I look like a cat but
I’m not a cat.I am bigger that a cat.I like eating bamboo and I live in the
am I?
I am a(n) .
六.作文(15)
题目:My Favourite Season


要求:1.条理清楚,意思连贯,语句通顺,用词得当,语法正确,书写清楚、
规范;
2.不少于60个单词。


小学奥林匹克六年级英语竞赛试题
I.根据首字母提示,在句子空白处填写单词,使句意完整。
1.My mother likes to w____________ TV.
2.I like to play v_________________.
3.He’s a n___________ student.
4.Let’s get some p____________.
5.The cat is b__________ the dog.
6.She’s washing the v______________ now.
7.He f___________________ his clothes every day.
8.We s______________ the floor in the morning.
9.Whose p____________ is this? It’s mine.
10. My f____________ class is civic education.


II.将下列中文译成英语。


1.姑姑( )
3. 自然 ( )
5. 足够的( )
7. 咳嗽( )
9. 游行( )
11. 围巾 ( )
13, 职员( )
15. 欢迎( )
17. 堂(表)兄弟姐妹( )
19. 在家( )
2. 课程表( )
4. 超市( )
6.糖果( )
8. 健康的( )
10.底部( )
12. 眼镜( )
14. 耳环( )
16. 在……下面( )
18 乐于助人的( )
20.当然( )



III.将下列单词或词组译成中文。


1. social studies ( )
3. Thanksgiving ( )
5. uniform( )
7. our ( )
9. pyramid ( )
11. pear ( )
13. whistle( )
15. homepage ( )
17. about ( )
19. laugh ( )
2. manual skills ( )
4. furniture ( )
6. poster ( )
8. wallet ( )
10. phone( )
12. together( )
14. different ( )
16. wrong( )
18. at the top ( )
20. prepare ( )



附加题:(10分)
1. 单词接力。第二个单词的首字母是前一个单词的尾字母,第一个和最后一个
单词已给出。(5分)

bed→ → → → → →map


2. green eye 不是“绿眼睛”的意思,green hand也不是“绿手” 的意思,请在横线
上写出它们的正确含义。(2分)

green eye ___________________ green hand___________________

3. 根据提示,写出奥运会运动项目英语名称。(3分)
跳水 跳跃 跳高 篮球 羽毛球 竞走 足球 跳远
high jump ( ) Diving ( ) Jumping( )
Badminton ( ) Basketball ( ) long jump( )
Football ( ) walk (

题目
一.填空题


Fill in the following blanks with only one word:
____ is greater than God.
____ is more evil than the Devil.
The poor have ____.
The rich need ____.
If you eat ____, you will die.

Answer: nothing


二.问答题
1. Why are giraffes the cheapest to feed? 为什么养长颈鹿最不花钱?

Answer:They make a little food go a long way. 因为它们脖子长,一点点食物都要
走很长的路才能咽下去。

2. Why are dogs afraid to sunbathe? 狗为什么害怕日光浴?

Answer:They don’t want to be hot-dog. 因为它们不想成为热狗。

3. Why are pigs always eating? 猪为什么没完没了地吃?

Answer: He’s making a hog of himself. 它想成为一只肉猪。

4、Why are politicians no longer concerned with snowball fights? 政客们为什么不
再关注打雪仗了?

Answer:The cold war is over. 冷战结束了。

5、Why don’t women get bald as soon as men? 为什么总是男人比女人先秃头?

Answer:Because women wear hire longer. 因为女人头发留得长。

6、What can pierce one’s ears without a hole? 什么东西不用打洞就可以在耳朵上
穿孔?

Answer:Noise. 噪音。

7. What’s the longest word in the world? 世界上最长的单词是什么?

Answer:Smiles
Because there’s a mile between the letter ’s’. 微笑。因为两个字母S中间隔了一里。

8. Why does time fly? 时间为何飞逝?



Answer:To get away from all those who are trying to kill it. 为的是甩掉所有要谋杀
它的人。

9. Where can a dog get another tail? 狗去哪里可以再弄到一条尾巴?

Answer:At a retail store. 在零售商店。

10. What belongs to you but is used more by others than yourself? 什么东西属于你
但是别人使用它比你多?

Answer:name.

11. From what number can you take half and leave nothing?

Answer:8

12. What two word have thousands of letters in them?

Answer:post office

13. What 5-letter word has 6 left when you take 2 letters away?

Answer:sixth (and how about sixty?)

14. What kind of dog never bites?

Answer:hot dog

15. Where does afternoon always come before morning?

Answer:dictionary

16. What is pronounced like one letter, written with three letters, and belongs to all
animals?

Answer:eye

17. What number gets bigger when you turn it upside down?

Answer:6


三.数字题



1、It’s a simple sum. Can you work out which number is represented by the letter “O”
and which is represented by the “K”?

K
+ K
+ K
_________________
= O K

Answer:K=5, O=1

2. How do you turn an odd number into even by removing one letter?

Answer:seven, remove “s” to even.

3. How do you turn an odd number into even by removing two letters?

Answer:eleven


四.推理题

There are three teachers: Mr. Li, Mr. Wang and Mr. Zhang. Each of them teaches two
of the six subjects: biology, physics, English, PE, history and math. We only know
these:
a. The physics teacher and PE teacher are neighbors.
b. Mr. Li is the youngest of the three.
c. Mr. Zhang, the biology teacher and the PE teacher always go home together.
d. The biology teacher is older than the math teacher.
e. On weekends, the English teacher, math teacher and Mr. Li like playing volleyball
together.

Who is the English teacher? Can you answer the question?

Answer:
Mr. Wang is the English teacher.

Mr. Li and Mr. Wang teach biology and PE.
Mr. Li isn’t the biology teacher.
Mr. Li teaches PE and Mr. Wang teaches biology.

Mr. Wang and Mr. Zhang teach English and Math.
Mr. Li teaches History.



Mr. Zhang and Mr. Wang teach Physics, English and Math.
Mr. Zhang is the Math teacher.

Mr. Wang is the English teacher.









( )1. What’s the Chinese for “six of one and half a dozen of the other?”

A. 六分之一 B. 人云亦云 C.半斤八两 D.见一面分一半

( )2. What three letters turn a girl into a woman?

B. DAB C. EYE

( )3. We don’t want it. It’s “a white elephant.” What is it?

A. 一件无用而累的东西 B.一头白象 C. 白给的东西 D. 白色陷阱

( )4. What’s too much for two and just right for one?

A. Time B. A secret C. Two friends D. A room

( )5. What’s the Chinese for “talk big”?

A. 吹牛 B. 说谎话 C.骂人 D.很大

( )6. I know that from A to I.

A.从A到I B.从头到尾 C.字母表 D.距离很远

( )7. You can’t do it . You can sue to Ann for help.

A. ask B. think C. find D. give

( )8. What’s that? That’s a lily I like it very much.


A. girl’s name B. flower C. picture D. cup

( )9. He’s a yes-man I don’t like him .

A. 唯唯诺诺的人 B.总有理的人 C.坚强的人 D.说一不二的人

( )10. All right. Let me do it. That’s the boy.

A. Good boy B. Young child C. Big bo

参考答案

1、C 2、B 3、A 4、B 5、A

6、D 7、A 8、B 9、A 10、A





1. The following is a group of letters,but two are missing.Can you work them
out?

J F M A M J J A ? ? N D


2. Which letter can go all around Australia?






1. What letter is a body of water?

2. What is it that found in the every center of America and Australia?

3. Why is a river rich?

4. Which letter is very useful to a deaf woman?

5. Which runs faster, heat or cold? Why?

1. C(sea)



2. R is in the center of America and Australia

3. Cause it has a lot of banks

4. I(eye)

5. because we can “catch cold”,so the answer is heat




1. What has two legs but can’t walk?

2. What kind of dog never bite?

3. What number gets bigger when you turn it upside down?

4. What is pronounced like one letter, written with three letters, and belongs to all
the animals?

5. What has four eyes but cannot see?

6. What do vampires do at midnight?

7. What can you catch but cannot throw?

8. What is deaf and dumb but always tells the truth?

9. What did one penny say to the other?

10. What has a tongue but cannot talk?

11. What has ears but cannot hear?

12. What has teeth but cannot eat?

13. What is yours but is used by others more than by yourself?

14. What goes through a door but never comes in or goes out?

15. What runs all around the ground but never moves?

16. What can go through water but never get wet?



17. What kind of leaves doesn’t fall in Autumn?

18. What kind of house weights least?

19. What kinds of keys are too large for your pocket?

20. Where do ghost like to swim?

21. Why did the pickle close its eyes?

22. What has arms but can't hug?

23. What has a face but no head?

24. What has fingers but can't type?

25. What has a head and a foot but no body?

26. What has a mouth but never smiles?

27. Which month has 28 days?

28. With which hand do you write?

29. What animal can jump as high as a tree?

30. What falls often but never gets hurt?

1:圆规
2:热狗
3:6
4:眼睛
5:密西西比州
6:采取抬棺材,打破
7:一冷
8:一面镜子
9:我们同心合力,使更多美分。
10:1擦鞋
11:玉米
12:梳子
13:你的姓名
14:一锁孔
15:围栏


16:阳光
17:叶的这本书
18:灯塔
19:驴,猴子,和火鸡
20:在死亡见
21:因为它认为,沙拉酱。
22:椅子
23:时钟
24:手套
25:床
26:河
27:二月
28:右手
29:任何动物都可以,因为动物可以跳,树不可以跳
30:树叶
what room has no walls, no doors, no windows and no one to live in?
答案:A mushroom
Where does afternoon always come before morning?
答案:In a dictionary.




't(let the cat out of the bag).1. 不要告诉别人这件事
it to his face,not (behind his back). 2. 被着别人说坏话
is my (right arm) in my office. 3. 他是我的左膀右臂
is (an early bird) in our family. 4. 能起早

( )1.What's the capital of America?
York gton o
( ) 2 .What's the favourite indoor sport in America?
ll ball ll
( ) many stars are there on the flag of USA?
-five -eight
1. B: Washington (D.C. 吧..)
2. B: Basketball
3. C: Fifty

Ben is only a child. Jim is an only child.
Who has no brothers or sister?
1:Jim has no brothers or sisters.
注:only a child:只不过是个孩子
only child:独生子
letters means the twenty-six letters of English?


The Answer:_____________________________________________

can stop many trucs with one hand?
The Answer:_____________________________________________

is 12 years years ago,she was twice as her brother old is
Jack now?
The Answer:_____________________________________________

letter always asks you to tell the reasons?
The Answer:_____________________________________________

time flies!Time and tide wait for no man,so we must study hard and make
progress(进步) every day! What's the Chinese for
The Answer:_____________________________________________
英语的26个字母,每个字母的意思是什么?答案:x



2:谁可以用一只手让许多车停下 警察 POLICE

3MARY12岁,两年前她的年龄是他弟弟JACK的2倍,那么JACK现在几岁? 答
案:7岁 SEVEN

4:哪一个单词总是让你告诉原因? 答案:WHAT 什么

5光阴似箭,时间不等人,所以我们要努力学习,天天都要有进步!中文 是什
么意思?
答案:时间不等人,意思就是要珍惜时间





Q:What happened when the owl lost his voice?
A:He didn't give a hoot!

Q:Why do fish live in salt water?
A:Because pepper makes them sneeze!

Q:What do dogs eat at the cinema?
A:Pup-corn!(爆米花?)

Q:Why are fish so smart?


A:Because they live in schools!

Q:What is a snake's favourite subject?
A:Hiss-tory!

就是谐音近意俏皮话

hoot是猫头鹰的叫声 not give a hoot也表示不在乎不感兴趣的意思

为什么鱼生在咸水 salt 也表示盐 那时因为pepper让他们打喷嚏所以只能生在
盐水里了

pup-corn谐音pop-corn 不过pup=puppy 表示小狗的意思

school除了学校 还表示鱼群 a school of fish

hiss 表示蛇的咝咝叫声 故意把history 写成hisstory 谐音




英语智力测试题(一)
一、选择正确的答案:
apple of one’s eye 的中文是:( )
A .眼中的苹果 B 掌上明珠
tea 的中文是:( )
A.红茶 B.黑茶
的含义是:( )
A 基础知识;字母表 B. ABC song; 句型
4. 英语字母中使用最多的是:___________ 最少的是:___________
A.e;x B. s;e C. e;z D.z;x
5. A man has(有)wo eyes . Someone (有人)says he has four eyes. Do you know
the reason(原因) ? ( )
A. He has a pair of glasses( 眼镜).
B. He is a blind (盲的) man
二、问答题:
1、My grandmother is very old . She is 84. She is four times () as old as I am .
How old am I ?__________________
2、从右栏中找出左栏中电影的英文名称:
a. 第十二夜 A. The Million Pound Bank Note
b.百万英镑 Twelfeth Night
c.音乐之声 C. Sound of Music
d.未来世界 D. Future World
3. 哪种说法正确?请用YES 和NO 表示:


A. The earth moves round the sun. ( )
B. The sun moves round the moon. ( )

一、词趣俱乐部(共30分)
(一) 选出下面每组单词中画线字母的读音与其他不同的一项
( )
( )
( ) Cnice
( )
( )
(二)按要求完成下列各题。
1、come(过去式) 2、buy(过去式)
3、big(比较级) 4、two(同音词)
5、young(比较级) 6、get(过去式)
7、clever(最高级) 8、best(原级)
9、long(反义词) 10、make(过去式)
(三)请用括号中所给词的适当形式完成下列句子.
1、My friend sometimes_______ (watch) TV in the morning.

2、I’m _______ (go) to play the computer games this afternoon.

3、What_______ (be) you going to do?

4、Mary_______ (have)a pen pal.

5、What’s _______ (he) favourite food?

(四)选择恰当的词补全句子.
( )1、Tell me something _______ your family.

B. about C. of D. to


( )2、My sister likes _______ pictures.

B. draws C. drawing D. to draw
( )3、There are many_______ .
A. butterfly B. butterflies C. butterflys D. a butterfly
( )4、 She is an_______ .
A. singer B. doctor C. actor s
( )5、I’m going to buy _______shoes.
A.a B. an C. a pair of D.a pair
( )6、Are you going to Beijing the National Holiday?
B. on C. at
( )7、--- he to work by bus?
---Yes,he does.
, go B. Does,goes C. Is,going ,goes
( )8、The man teaches English.

( )9、Helen’s mother young in the photo.

( )10、 hobby is collecting leaves.
’s
二、根据汉语提示,填写词组,完成下列句子(10分)
1、He at 10 in the evening..(上床睡觉)
2、Does he ? (教英语)
3 I like .(骑自行车)
4 They are going to next week.(去旅行)


5 I’m going to this evening.(拉小提琴)
三、句型大观园(共20分)
(一)按要求完成下列句子。
1、What are you going to be ? (根据实际情况回答)

2、他在哪儿上班? (汉译英)

3、next, to, it, the, is, post, office (连词成句)

4、I want to be a teacher. (改为一般疑问句)

5、We look the same,but we don’t like the same things. (英译汉)

(二)选出下列问题相应的答语。
( )1、Is the hospital far from here? A.I’m going at 2 o’clock
( )2、when are you going? ,it’s near.
( )3、what do you do? C.I get there by subway.
( )4、Can I go by bus? D.I’m a doctor.
( )5、How do you get there ? .
四、阅读短文,按要求回答问题。(共20分)
(一)、根据短文内容,判断正(T)误(F)
Hello! I’m Liu Ying. I’m going to have a busy weekend. On Saturday morning,I’m
going to the Renmin Park with my sister Liu Hong by bike. In the afternoon, we are
going to visit my grandparents. In the evening,I’m going to visit my aunt with my
mother. On Sunday morning,I’m going to the bookstore with my good friend Tom.


And I’m going to buy some storybooks. After lunch,I’m going to play sports with Amy.
In the evening,I’m going to watch TV and clean my happy I am!
( ) 1. Liu Ying is going to the Renmin Park by bus.

( ) 2. Liu Ying is going to visit her aunt with her sister.

( ) 3. Liu Ying is going to the bookstore with Tom.

( ) is going to play sports with Liu Hong.

( ) 5. Liu Ying is going to clean her room in the evening.

(二) 从方框中选择正确的句子补全对话。

Tourist: Excuse me,where’s the nearest hotel?
Passerby: 1 You may ask the pliceman over there.
Tourist: Excuse me. 2 .
Pliceman:No,there isn’t a hotel near there is one near the bus stop.
Tourist:Oh, I see. 3 .
Pliceman:It’s about three kliometres away.
Tourist: 4 .
Pliceman:You’d better take a e it’s geting there aren’t any buses now.
Tourist: 5 .
Pliceman:That’s all right.
答案:1、 2、 3、 4、
5、
A. Thanks.

B. I’m sorry,I don’t know.

C. How can I get there?
D. Is there a hotel near here?


E. How far is it from here?




(三) 完形填空
My name is Bill. I 1 a sister. Her name is Katy. She and I go to the same
school. She is twelve years old. And 2 is her birthday. She 3 cakes very
much, so father and mother 4 a big cake. Look! The cake is 5 the table
of her bedroom. It’s a lovely cake. You can see her 6 and some flowers on it.
There are 7 things


For her birthday. 8 are apples,pears,bananas and some toys. I 9 her a
new book as a !Someone is knocking at the door now. Her good
friends Kate,Lily and Lucy are coming. She would like to eat the birthday cake 10
her friends. I think she is very happy and excited now.
( )1、A. has is are
( )2、A. that
( )3、 like
( )4、
( )5、A. in
( )6、A. name
( )7、A. others other
others
( )8、A. They ’
( )9、A. make
( )10、
五、智力测试(共5分)
按要求完成下列各题.
( )1、“Walls have ears”的意思是:
A、墙上有洞 B、隔墙有耳 C、震耳欲聋
( )2. Don’t let the cat out of the bag.请选出划线部分的正确意思
A.不要泄露秘密 B.不要让猫逃跑了 C.不要让猫出来
( )3、What’s the English for“禁止停车”?
smoking parking not pass
( )4、Which table has no legs?
ble C、Table
5、I look like a bear but I’m not a bear.I am smaller than a bear.I look like a cat but
I’m not a cat.I am bigger that a cat.I like eating bamboo and I live in the
am I?
I am a(n) .
六.作文(15)
题目:My Favourite Season


要求:1.条理清楚,意思连贯,语句通顺,用词得当,语法正确,书写清楚、
规范;
2.不少于60个单词。

小学奥林匹克英语试题