奥林匹克英语竞赛级题目

温柔似野鬼°
548次浏览
2020年05月26日 23:09
最佳经验
本文由作者推荐
小学奥林匹克英语试题


2014年亚洲学生奥林匹克英语大赛六年级训练题(一)
Ⅰ. 单词(Words)(共15小题,计15分)
A) 根据句意及首字母提示写单词。(每题1分,计5分)
1. I’m hot. I want to eat an i_______________.
2. I am tired. I want to have a r_______________.
3. I have a headache, I want to see the d_______________.
4. I go to school on f_______________.
5. He is lost. He can’t find his w_______________.
B) 看图片,写单词。(每题1分,计5分)
6. Let’s go to the __________.
7. I’d like some __________.
8. Where’s the __________?
9. This is the __________.
10. Would you like some __________?


C) 选择能代替句子中画线部分的选项。(每题1分,计5分)
( ) 11. -Look at my skirt! -It’s smart.
A. It's new. B. It's nice. C. Is it nice?
( ) 12. I want to have some bread.
A. I’d like to B. I want C. I love
( ) 13. Please look after my cat.
A. look out B. watch C. take a good care of
( ) 14. -Thank you very much!
-That's all right.
A. That's OK. B. Thank you. C. Yes.
( ) 15. Goodbye!
A. Sure. B. Pardon. C. See you later!
Ⅱ. 句子(Sentences) (共15小题,计30分)
A) 用所给单词的适当形式填空。(每题2分,计10分)
16. These are ___________(box).
17. Lucy, is this___________(you) ticket?
18. Peter and Tom___________(be) going to the train station.
19. They go ___________(shop) on Sunday.
20. Look! Li Ming ___________(pack) his suitcase.
B) 选择合适的答案。(每题2分,计10分)
( )21. -Whose bike is it?
-It’s ___________.


A. John B. John’s C. Johns’ D. Johns
( )22. -Can you sing the song in English?
-No, I___________.
A. may not B. mustn’t C. needn’t D. can’t
( )23. The doctor often tells him ___________ more exercise.
A. to take B. taking C. taken
( )24. -What did you do last night?
-I did my homework and ___________ TV.
A. watch B. watched C. will watch D. am watching
D. take
( )25. Please write the numbers ___________ l5 ___________ 25.
A. to, to B. between, to C. from, to D. next, to
C) 按要求完成下列各题。(每题2分,计10分)
26. You mustn’t play at the crossing road. (变祈使句)

27. These are my boxes. (变一般疑问句)

28. Betty is not at home now. (对画线部分提问)

29. It’s a clean classroom. (变感叹句)

30. She goes to school by bus. (对画线部分提问)


Ⅲ. 情景对话(Dialogue) (共10小题,计20分)
A) 情景选择。(每题2分,计10分)
( ) 31. 当你要向别人打听事儿时,应先说:
A. Hello. B. Sorry. C. Excuse me.
( ) 32. 当向别人介绍你的朋友Jim时,你应说:
A. This is Jim. B. He is Jim. C. I’m Jim.
( ) 33. 当别人帮助你时,你应说:
A. Thank you. B. No, thanks. C. Sorry.
( ) 34. 对方问你的身体情况,你应该说:
A. How do you do? B. How are you? C. Fine, thank you.
( ) 35. 当你看说别人发生了不幸的事情时,应该说:
A. How are you? B. Excuse me. C. I’m sorry to hear that.
B) 读句子,选对话。(每题2分,计10分)
Clerk: ___________36_____________
Amy: Yes, I want to buy a bag.
Clerk: We have many bags. ___________37_____________
Amy: Black and blue.
Clerk: Here you are.
Amy: Thank you. ___________38_____________
Clerk: 25 dollars.
Amy: Oh, it’s too expensive. Do you have any cheaper one?
Clerk: ___________39_____________ It’s only 17 dollars.


Amy: Ah, it’s nice. ___________40_____________ Here’s the money.
A. How about this one?
B. I’ll take it.
C. How much is it?
D. Can I help you?
E. What colour do you want?
Ⅳ. 阅读理解(Reading Comprehension) (共15小题,计30分)
A) 阅读短文,选择合适的答案。(每题2分,计10分)
George was a quiet, serious young man. He had been studying very
hard one year, and when he passed all his exams, his friend Jim went to
give him his congratulations and then had a talk with him.
“You've never been to a dance, George, ” he said. “It's boring
always studying and never enjoying oneself. Come out with me this
evening.”
“Maybe you're right, Jim,” replied George after a moment's
hesitation(犹豫).
So they went to a dance and had a very good time. But George
drank more than he was used to, and by midnight Jim had become
worried about him, so he said, “Now we'll walk home in the cool air.”
On their way home, they came to a bridge, George looked down at
the river below very carefully, the stars were reflected in its surface.
“What are those lights down there?” George asked. They're the


stars, George,” Jim answered. “The stars?” George said. “Well, then, they
should be above in the sky. How did I get so high up here? They are now
at my foot!”
( )41. According to the passage, when did Jim go to see George?
A. After George had passed all his exams.
B. Before George had taken the exam.
C. After they had an earnest talk.
( )42. Which is true according to George?
A. It's good always studying without enjoying oneself.
B. It's good always enjoying oneself without studying.
C. It's good to study hard and enjoy oneself in a while.
( )43. What did George ask Jim to do that evening?
A. To have a good rest at home.
B. To work hard as ever.
C. To go out with him.
( )44 What did they talk about on the way home?
A. Bridge. B. Water. C. Stars.
( )45. Why did George say the stars are at his foot?
A. Because he and his friend were high in the sky.
B. Because he was looking down at the reflections of the star on the
surface of the water.
C. Because he was very happy to have passed the exam.


B) 读短文,判断正(T)误(F)。(每题2分,计10分)
It’s Sunday morning. The students of Class 3 are giving their
classroom a good cleaning.
Miss Huang, their teacher, is working with them. The children are
busy. Some are carrying water; Some are cleaning the windows; Others
are sweeping the floor. Zhang Hua is putting up a map on the wall. It is a
map of China. Wang Fei and Wei Qing are mending some broken chairs.
The children are listening to the radio while they are working. The
classroom looks nice and bright after the cleaning. The children are very
happy. They go home for lunch at noon.
( )46. The children are playing in their classroom on Sunday
morning.
( )47. Miss Huang, their mother, is working with them.
( )48. There is a map of China on the wall.
( )49. Two of them are repairing the broken chairs.
( )50. They are singing while they are working.
C) 阅读短文,回答问题。(每题2分,计10分)
Joe is my brother. He is six years old now. He has big eyes and a
small mouth. He is short. He wants to be a writer. He often borrows
books from me.
One day, he is ill. My mother takes him to the hospital. The doctor
asks the nurse to give him an injection(打针). Joe cries for a long time.


“Dear son, don’t cry. You will feel better after a while.” My mother says.
When my mother gives money to the nurse, Joe says angrily, “No, she
hurt me. She made me cry. She should give me some money!”
51. How old is Joe?
_____________________________
52. Is Joe tall?
_____________________________
53. What does Joe want to do?
_____________________________
54. Who takes Joe to the hospital?
_____________________________
55. Does Joe cry when he has an injection?
_____________________________
Ⅴ. 智力测试(IQ Test) (共5小题,计5分)
( ) 56. The World Cup of 2010 begins on ______________.
A. June 12 B. June 11 C. July 12
( ) 57. The Expo 2010 is the ______________.
A. forty first B. forty second C. forty third
( )58. 在句子“He has no money. He is as poor as a church mouse.”
中,“as poor as a church mouse”的意思是:____________
A. 和老鼠一样穷 B. 一贫如洗 C. 潦倒不已
( )59. Two cats and three mouse have _____________ legs.


A. ten B. sixteen C. twenty
( )60. __________ is pronounced like one letter, written with three
letters, and belongs to all animals?
A. Ear


















B. Name C. Eye


2014年亚洲学生奥林匹克英语大赛六年级训练题
(一)

参考答案:
1. ice cream 2. rest 3. doctor 4. foot 5. way 6. library 7. grapes 8.
washroom 9. teacher’s desk 10. carrots 11. B 12. A 13. C 14. A 15. C 16.
boxes 17. your 18. are 19. shopping 20. is packing 21. B 22. D 23. A 24.
B 25. C 26. Don’t play at the crossing road. 27. Are these your boxes? 28.
Who is not at home now? 29. What a clean classroom it is! 30. How does
she go to school? 31. C 32. A 33. A 34. C 35. C 36. D 37. E 38. C 39. A
40. B 41. A 42. C 43. C 44. C 45. B 46. F 47. F 48. T 49. T 50. F 51. He is
six years old. 52. No, he is short. 53. He wants to be a writer. 54. Mother.
55. Yes, he does. 56. B 57. A 58. B 59. C 60. C


2014年亚洲学生奥林匹克英语大赛六年级训练题(一)
Ⅰ. 单词(Words)(共15小题,计15分)
A) 根据句意及首字母提示写单词。(每题1分,计5分)
1. I’m hot. I want to eat an i_______________.
2. I am tired. I want to have a r_______________.
3. I have a headache, I want to see the d_______________.
4. I go to school on f_______________.
5. He is lost. He can’t find his w_______________.
B) 看图片,写单词。(每题1分,计5分)
6. Let’s go to the __________.
7. I’d like some __________.
8. Where’s the __________?
9. This is the __________.
10. Would you like some __________?


C) 选择能代替句子中画线部分的选项。(每题1分,计5分)
( ) 11. -Look at my skirt! -It’s smart.
A. It's new. B. It's nice. C. Is it nice?
( ) 12. I want to have some bread.
A. I’d like to B. I want C. I love
( ) 13. Please look after my cat.
A. look out B. watch C. take a good care of
( ) 14. -Thank you very much!
-That's all right.
A. That's OK. B. Thank you. C. Yes.
( ) 15. Goodbye!
A. Sure. B. Pardon. C. See you later!
Ⅱ. 句子(Sentences) (共15小题,计30分)
A) 用所给单词的适当形式填空。(每题2分,计10分)
16. These are ___________(box).
17. Lucy, is this___________(you) ticket?
18. Peter and Tom___________(be) going to the train station.
19. They go ___________(shop) on Sunday.
20. Look! Li Ming ___________(pack) his suitcase.
B) 选择合适的答案。(每题2分,计10分)
( )21. -Whose bike is it?
-It’s ___________.


A. John B. John’s C. Johns’ D. Johns
( )22. -Can you sing the song in English?
-No, I___________.
A. may not B. mustn’t C. needn’t D. can’t
( )23. The doctor often tells him ___________ more exercise.
A. to take B. taking C. taken
( )24. -What did you do last night?
-I did my homework and ___________ TV.
A. watch B. watched C. will watch D. am watching
D. take
( )25. Please write the numbers ___________ l5 ___________ 25.
A. to, to B. between, to C. from, to D. next, to
C) 按要求完成下列各题。(每题2分,计10分)
26. You mustn’t play at the crossing road. (变祈使句)

27. These are my boxes. (变一般疑问句)

28. Betty is not at home now. (对画线部分提问)

29. It’s a clean classroom. (变感叹句)

30. She goes to school by bus. (对画线部分提问)


Ⅲ. 情景对话(Dialogue) (共10小题,计20分)
A) 情景选择。(每题2分,计10分)
( ) 31. 当你要向别人打听事儿时,应先说:
A. Hello. B. Sorry. C. Excuse me.
( ) 32. 当向别人介绍你的朋友Jim时,你应说:
A. This is Jim. B. He is Jim. C. I’m Jim.
( ) 33. 当别人帮助你时,你应说:
A. Thank you. B. No, thanks. C. Sorry.
( ) 34. 对方问你的身体情况,你应该说:
A. How do you do? B. How are you? C. Fine, thank you.
( ) 35. 当你看说别人发生了不幸的事情时,应该说:
A. How are you? B. Excuse me. C. I’m sorry to hear that.
B) 读句子,选对话。(每题2分,计10分)
Clerk: ___________36_____________
Amy: Yes, I want to buy a bag.
Clerk: We have many bags. ___________37_____________
Amy: Black and blue.
Clerk: Here you are.
Amy: Thank you. ___________38_____________
Clerk: 25 dollars.
Amy: Oh, it’s too expensive. Do you have any cheaper one?
Clerk: ___________39_____________ It’s only 17 dollars.


Amy: Ah, it’s nice. ___________40_____________ Here’s the money.
A. How about this one?
B. I’ll take it.
C. How much is it?
D. Can I help you?
E. What colour do you want?
Ⅳ. 阅读理解(Reading Comprehension) (共15小题,计30分)
A) 阅读短文,选择合适的答案。(每题2分,计10分)
George was a quiet, serious young man. He had been studying very
hard one year, and when he passed all his exams, his friend Jim went to
give him his congratulations and then had a talk with him.
“You've never been to a dance, George, ” he said. “It's boring
always studying and never enjoying oneself. Come out with me this
evening.”
“Maybe you're right, Jim,” replied George after a moment's
hesitation(犹豫).
So they went to a dance and had a very good time. But George
drank more than he was used to, and by midnight Jim had become
worried about him, so he said, “Now we'll walk home in the cool air.”
On their way home, they came to a bridge, George looked down at
the river below very carefully, the stars were reflected in its surface.
“What are those lights down there?” George asked. They're the


stars, George,” Jim answered. “The stars?” George said. “Well, then, they
should be above in the sky. How did I get so high up here? They are now
at my foot!”
( )41. According to the passage, when did Jim go to see George?
A. After George had passed all his exams.
B. Before George had taken the exam.
C. After they had an earnest talk.
( )42. Which is true according to George?
A. It's good always studying without enjoying oneself.
B. It's good always enjoying oneself without studying.
C. It's good to study hard and enjoy oneself in a while.
( )43. What did George ask Jim to do that evening?
A. To have a good rest at home.
B. To work hard as ever.
C. To go out with him.
( )44 What did they talk about on the way home?
A. Bridge. B. Water. C. Stars.
( )45. Why did George say the stars are at his foot?
A. Because he and his friend were high in the sky.
B. Because he was looking down at the reflections of the star on the
surface of the water.
C. Because he was very happy to have passed the exam.


B) 读短文,判断正(T)误(F)。(每题2分,计10分)
It’s Sunday morning. The students of Class 3 are giving their
classroom a good cleaning.
Miss Huang, their teacher, is working with them. The children are
busy. Some are carrying water; Some are cleaning the windows; Others
are sweeping the floor. Zhang Hua is putting up a map on the wall. It is a
map of China. Wang Fei and Wei Qing are mending some broken chairs.
The children are listening to the radio while they are working. The
classroom looks nice and bright after the cleaning. The children are very
happy. They go home for lunch at noon.
( )46. The children are playing in their classroom on Sunday
morning.
( )47. Miss Huang, their mother, is working with them.
( )48. There is a map of China on the wall.
( )49. Two of them are repairing the broken chairs.
( )50. They are singing while they are working.
C) 阅读短文,回答问题。(每题2分,计10分)
Joe is my brother. He is six years old now. He has big eyes and a
small mouth. He is short. He wants to be a writer. He often borrows
books from me.
One day, he is ill. My mother takes him to the hospital. The doctor
asks the nurse to give him an injection(打针). Joe cries for a long time.


“Dear son, don’t cry. You will feel better after a while.” My mother says.
When my mother gives money to the nurse, Joe says angrily, “No, she
hurt me. She made me cry. She should give me some money!”
51. How old is Joe?
_____________________________
52. Is Joe tall?
_____________________________
53. What does Joe want to do?
_____________________________
54. Who takes Joe to the hospital?
_____________________________
55. Does Joe cry when he has an injection?
_____________________________
Ⅴ. 智力测试(IQ Test) (共5小题,计5分)
( ) 56. The World Cup of 2010 begins on ______________.
A. June 12 B. June 11 C. July 12
( ) 57. The Expo 2010 is the ______________.
A. forty first B. forty second C. forty third
( )58. 在句子“He has no money. He is as poor as a church mouse.”
中,“as poor as a church mouse”的意思是:____________
A. 和老鼠一样穷 B. 一贫如洗 C. 潦倒不已
( )59. Two cats and three mouse have _____________ legs.


A. ten B. sixteen C. twenty
( )60. __________ is pronounced like one letter, written with three
letters, and belongs to all animals?
A. Ear


















B. Name C. Eye


2014年亚洲学生奥林匹克英语大赛六年级训练题
(一)

参考答案:
1. ice cream 2. rest 3. doctor 4. foot 5. way 6. library 7. grapes 8.
washroom 9. teacher’s desk 10. carrots 11. B 12. A 13. C 14. A 15. C 16.
boxes 17. your 18. are 19. shopping 20. is packing 21. B 22. D 23. A 24.
B 25. C 26. Don’t play at the crossing road. 27. Are these your boxes? 28.
Who is not at home now? 29. What a clean classroom it is! 30. How does
she go to school? 31. C 32. A 33. A 34. C 35. C 36. D 37. E 38. C 39. A
40. B 41. A 42. C 43. C 44. C 45. B 46. F 47. F 48. T 49. T 50. F 51. He is
six years old. 52. No, he is short. 53. He wants to be a writer. 54. Mother.
55. Yes, he does. 56. B 57. A 58. B 59. C 60. C

小学奥林匹克英语试题